OTPUŠTEN SA PSIHIJATRIJE Višestruko osuđivani pojedinac od kojeg strepi cijeli DUM vraća se zbog teške fizičke bolesti

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Mostarac (1962.) zbog čijeg su se povratka uzbunili mještani naselja DUM, a koji je ranije narušavao javni red i mir, te pucao iz raznih vrsta oružja, kući se vraća zbog teške i zloćudne bolesti, saznaje Hercegovina.info

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otpuštaju ga s psihijatrije

On je prisilno liječen zbog psihičkih poremećaja u Sokocu, no ta ustanova ga otpušta jer nema više potrebe za liječenjem, odnosno jer je teško fizički bolestan.

Podjećamo, Vijeće stanara mjesne zajednice "DUM" iz Mostara izdalo je upozorenje u vezi s povratkom opasnog i osuđivanog duševnog bolesnika u njihovo naselje, stanovnici su pozvani na oprez i posebnu pažnju, osobito prema djeci s obzirom na početak školske godine, jer se navedeni stanuje u blizini škola. Također, posjetiteljima Davis Cup meča preporučuje se dodatan oprez, budući da je dotični pojedinac više puta pucao u pravcu tenis centra i upućivao prijetnje tenisačima.

Psihički nestabilan, pun oružja sijao strah po naselju

Ovaj 61-godišnji stanovnik Mostara, više puta je izazivao incidente u svom stanu u naselju DUM. Nekoliko puta je pucao iz svog stana i izazivao nered te remetio javni red i mir.

Više puta je privođen u alkoholiziranom stanju nakon čega je i policajcima prijetio smrću. Prije hospitalizacije, svaki put bi po povratku u svoj stan nastavljao s problematičnim ponašanjem.

Tijekom pretrage njegovog stana, pronađena je značajna količina oružja i streljiva, uključujući zabranjeno oružje poput automatske puške, ručne bombe, nitroglicerinske granate, eksploziva, te hladnog oružja kao noževa, mačeta i teleskopske palice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon niza incidenata, uključujući prijetnje, uništavanje imovine i napad na policajca, dotični je bio optužen i smješten na psihijatrijsko liječenje. 

Vezani članci