OSIM TENKOVA, RUSIJI ORUŽJE ENERGIJA Zelenskij optužio Putina za energetski rat

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij optužio je u subotu Rusiju da vodi energetski rat i pozvao na više jedinstva u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rusija ovih dana pokušava još više povećati energetski pritisak na Europu. Isporuka plina kroz Sjeverni tok je potpuno obustavljena. Rusija želi uništiti normalan život svakog Europljanina – u svim državama našeg kontinenta “, rekao je Zelenski u svojoj dnevnoj videoporuci u subotu navečer.

Cilj je oslabiti i zastrašiti zemlje u Europi, dodao je Zelenski. Osim tenkova i raketa, Rusija kao oružje također koristi energiju. Ove zime, Rusija priprema “odlučujući udarac” u energetskom sektoru. Jedino će veća kohezija pomoći u borbi protiv toga, kazao je Zelenski.

Europljani moraju bolje koordinirati vlastite protumjere i međusobno si više pomagati. Osim toga, mora se povećati pritisak na Rusiju kako bi se ograničili ruski prihodi od prodaje nafte i plina, rekao je Zelenski.

Zelenski je Rusiju za energetski rat optužio nakon što ruska energetska tvrtka Gazprom nije obnovila opskrbu plinom Sjevernim tokom 1 za Njemačku u subotu ujutro, protivno ranijim planovima. Gazprom je svoj potez opravdao navodnim curenjem ulja na kompresorskoj stanici Portovaja u blizini Sankt Peterburga.

Zelenski je također osudio ozljeđivanje nekoliko djece na izložbi oružja u Černjihivu. Incident je opisao kao “neprihvatljiv” i obećao da će odgovorni za ovaj nemar biti kažnjeni.

Vezani članci