Ohrabrujuće presude o ništavnosti ugovora s bankom

Vidi originalni članak

... donio 35 presuda u korist korisnika kredita, proglašavajući ugovore o ovim kreditima ništavnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poravnanje dugova
"Time je omogućeno poravnanje dugovanja i korisnik se obvezuje da vrati samo onaj iznos iskazan u KM koji je i podigao na dan nastajanja kredita", kazao je Duraković za Dnevni avaz, koji smatra da su za sve korisnike kredita ove presude ohrabrujuće.

On ističe i da pozivi i pritisci iz banaka ne prestaju, dok su, kako napominje, ponude o reprogramiranju kredita i dugovanja novi pokušaj prevare.

"Iako većina korisnika zna da se reprogrami ne trebaju uzimati, u posljednje četiri godine bilo ih je 122. Nude se na poklon dvije otplate, ali i odustajanje od tužbi i reprogramiranje po današnjem kursu", naglašava Duraković.

Dijelimo probleme
Tijekom prošloga tjedna u Hrvatskoj su predstavnici oštećenih korisnika kredita u francima dogovorili da se u skladu sa situacijom organiziraju i zajednički prosvjedi pred bankama.

"Nismo precizirali kada, to ćemo naknadno dogovarati. Ustanovili smo da su korisnici kredita u francima u BiH ipak u boljem položaju od ostalih u regiji, ali bismo to učinili iz solidarnosti, jer i sami dijelimo te probleme", navodi Duraković i naglašava da je u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i BiH blizu 200.000 dužnika u francima, od čega je najviše u Hrvatskoj (120.000).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9.802 dužnika u švicarskim francima u BiH
6.100 u Federaciji BiH
3.702 u Republici Srpskoj
200.000 dužnika u francima u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i BiH

Vezani članci