OGLASIO SE METEOALARM: Stiže nevrijeme, u više dijelova BiH bit će obilnih pljuskova

Vidi originalni članak

Tijekom dana bit će dosta sunca na jugu. U unutrašnjosti će nakon jutarnje magle ponegdje biti promjenive naoblake, uz mogućnost za mjestimice vrlo malo kiše. Od nedjelje posvuda oblačnije i promjenjivije.
Već danas moguća kiša

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje će ponegdje puhati sjeverozapadni vjetar, slab i umjeren, mjestimice na udare moguće i jak. Temperatura će zraka od najnižih jutarnjih 8 do 12 °C danju porasti do vrijednosti između 17 i 21 °C, piše HRT.

U središnjoj Bosni malo toplije uz najvišu temperaturu i do 23 °C. Jutro pak podjednako hladno kao u petak uz najnižu temperaturu između 6 i 10 °C, mjestimice uz maglu. Dan će biti promjenjivo oblačan, ponegdje uz mogućnost za poneku kap kiše, gdje će biti i sjeverozapadnog vjetra.

Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Bit će većinom sunčano, mjestimice uz promjenljivu naoblaku te malu vjerojatnost za kišu. Podjednako vrijeme i u gorju, gdje će jutro ponegdje biti maglovito, a tijekom dana rijetko može pasti vrlo malo kiše.
Na srednjem Jadranu mogućnost za kišu bit će vrlo mala. Dapače, prevladavat će sunčano, a samo mjestimice u unutrašnjosti Dalmacije ujutro može biti magle. Najviša temperatura zraka od 22 do 25 °C, uz ponegdje umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, kojega će biti i na još sunčanijem jugu Hrvatske, pri čemu će more biti malo valovito.

Početak tjedna bit će hladniji
Od nedjelje na kopnu oblačnije, uz povremenu kišu, najvjerojatnije potkraj ponedjeljka i u prvom dijelu utorka, kada mjestimice može pasti i veća količina oborine. Početkom novog tjedna, uz ponegdje umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, dnevna temperatura zraka malo će se sniziti.

I na jugu će idući dani biti promjenljivi, bez znatnije promjene temperature. Kiša se u nedjelju predviđa uglavnom na sjevernom dijelu, gdje su mogući i pljuskovi s grmljavinom. U ponedjeljak će na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhati bura, mjestimice i jaka, a na kišu treba računati i u Dalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak i dalje promjenljivo, uz sporadičnu kišu, a prolazno stabilnije će na većem dijelu Jadrana vrlo vjerojatno biti u srijedu.
Meteoalarm je za cijelu BiH za sutra izdao upozorenje zbog mogućih jakih grmljavinskih pljuskova.

Vezani članci