Očekuje se nagli pad temperatura – Čak i do -18 stupnjeva !

Vidi originalni članak
Njen najjači uticaj se očekuje od do subote. Sjeverozapadni i centralni predjelii Hrvatske, sjeverozapad BiH mogu očekivati i do 45cm snijega, dok će količina snijega dalje na istok, naročito kada su u pitanju istok BiH, Slavonija i Baranja u Hrvatskoj te Vojvodina u Srbiji u velikoj mjeri zavisiti od tačnog položaja ciklona.

Nova ciklona koje se u ovim trenucima formirala kod Italije djeluje na vremenske prilike u BiH. Za sada je donijela lokalno padaline, uglavnom slabije, ali u toku noći veceras donijet će obilnije padavine u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, u nizinama kiša, na planinama snijeg, s tim da će do jutarnjih sati današnjeg dana kiša u nizinama na sjeverozapadu Bosne preći u snijeg gdje se po trenutnim prognozama do subote očekuje 30-40 cm snijega, na planinama i do 80 cm!!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
PETAK: Na sjeverozapadu Bosne snijeg, u ostalim krajevima u nizinama kiša na planinama snijeg. U toku poslijepodneva u Hercegovini se mogu javiti sunčani periodi. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Dnevne temperature u Bosni između 2 i 4, na sjeverozapadu između -1 i 1, u Hercegovini između 5 i 10°C.

Pored snježnih padavina očekuju se i nešto veći minusi koji će se početkom sljedećeg tjedna spuštati lokalno i do -18°C.

lifestyledom.com

Vezani članci