NOVA PUCNJAVA KOD TUZLE Zaštitar napadnut u Gradačcu pa uzvratio paljbu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Jedna osoba ranjena je u sinoćnjoj pucnjavi koja se desila u Gradačcu, u Tuzlanskoj županiji kada ga je ranio muškarac, dok je druga osoba zadobila druge vrste ozlijeda, saznaje portal „Avaza“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je upotreba vatrenog oružja. Sinoć 14.06. oko 22:35 sati PS Gradačac prijavio je lice Z.B. (1960) godište iz Gradačca, inače zaštitar u jednom pravnom licu da su ga napala fizički njemu poznata lica A.Š. (1987) i M.K. (1988) te da je on upotrijebio vatreno oružje prema licu A.Š. kojeg je tom prilikom povrijedio. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta su upućeni policijski službenici PS Gradačac, služba hitne medicinske pomoći, a povrijeđeno lice prevezeno je na UKC Tuzla gdje mu je na klinici za hirurgiju ukazana medicinska pomoć i konstatovana teška tjelesna povreda te je dalje upućen na kliniku za ortopediju. Međutim, on je dobio dalje liječenje i hospitalizaciju – rekla je Adnana Sprečić, glasnogovornica MUP-a TK.

Također, osoba inicijala Z.B. je upućena na UKC Tuzla jer je i on zadobio određene vrste ozlijeda.

- On je odbio liječenje na UKC Tuzla i nije se uputio u bolnicu. Izlaskom na lice mjesta, patrola policije PS Gradačac je preuzela dobrovoljno predano vatreno oružje s okvirom i municijom policijskim službenicima – dodaje Sprečić.

O događaju je upoznat tužiltelj Županijskog tužiteljstva.

Vezani članci