Neki mediji su htjeli prikazati miran prosvjed u Mostaru kao napad gladnih vukova

Vidi originalni članak

... Predsjedništvo BiH, Al Jazeera Balkan je u četvrtak uvečer u svojim televizijskim vijestima umjesto s prosvjeda iz Mostara pustila snimke huligana iz Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piše: Daniela Škegro

Iako su u petak objavili ispriku i objasnili kako je došlo do zabune, kako bih objasnila što se dogodilo, poslužit ću se jednom starom lovačkom pričom koja govori o čistom izmišljanju. Jer upravo bih tako okarakterizirala izvještavanje pojedinih bošnjačkih medija o mirnom prosvjednom skupu u Mostaru.

Jedan uplašeni lovac se iz šume sav uznemiren vratio u svoje selo. Vidjevši ga tako uplašenog mještani ga zamoliše da im otkrije što je tako strašno bilo u šumi!?

"Nećete vjerovati, ma dobro da sam izvukao živu glavu. Napalo me sedam vukova. Takve vukove u životu nisam vidio", rekao im je uplašeno.

Mještani ga upitali u nevjerici: "Kako je moguće da ih ima sedam na jednom mjestu, jer toliko ih na ovim prostorima još nismo vidjeli".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro, možda nije bilo sedam, već pet, ali su bili strašni i gladni, te nasrtali na mene", nastavio je lovac.

Mještani se pogledavali u čudu. Nisu ni znali da uopće ima vukova u tako pitomom mjestu.
Pred kraj večeri kad se već smirio, lovac reče: "Dobro, nije ih bilo sedam, ni pet, nisam ni vidio vukove, ali nešto je šuškalo".

Upravo je tako i novinar Al Jazeera Balkan u svom huškački montiranom prilogu htio prikazati mirni prosvjed u Mostaru - kao napad "gladnih vukova".

Iako su se ispričali to se nije smjelo dogoditi. Žalosno je takvo obmanjivanje javnosti jer je taj prilog stvorio napetost i mržnju u BiH. Prikazali su divljanje navijača iz druge države uz prilog o mirnom prosvjedu u Mostaru.

Vjerujem da veliki dio građana BiH još i sada misli kako do zuba naoružani specijalci, jedan do drugog u nizu kao na utakmicama najvećeg rizika, su hodali uz mlade prosvjednike u Mostaru, a ne u Crnoj Gori gdje su zapravo osiguravali utakmicu. Jer loša vijest se uvijek jače čuje od dobre, a isprika tek tiho odjekne. Sramotno i strašno!

Iako s televizije tvrde kako im se potkrala greška, kroz neistine izrečene u prilogu se širi panika i strah među narodom u BiH.

U četvrtak je sa prosvjeda u Mostaru u svijet poslana poruka da je demokracija u BiH umrla. Gledajući namještene priloge s Al Jazeere Balkan, dodajem: "Umrla je i ljudskost kao i profesionalnost TV kuća koje umjesto realnog prikazivanja stanja "rigaju" vatru i mržnju prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Za Fenix-magazin/Daniela Škegro

Vezani članci