Ne ponovilo se: Ovako su pričali platformaši prije nepune četiri godine

Vidi originalni članak
Definitvno ova platformaška i nelegalna vlast u FBiH najgora je u poslijeratnoj BiH. Vlast je u FBiH uspostavljena nelegalno uz pomoć matematičkog eksperta Valentina Inzka.

Bošnjačke stranke i partije su uz pomoć HSP-a BiH i NSRZB, uz blagoslov već spomenutog Inzka preuzele vlast koju obnašaju protekle četiri godine koje će ući u povijest zapamćene po mnogim aferama, kao i političkim prebjezima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da ne duljimo vratit ćemo se unatrag te četiri godine i uspostavu platformistana.

Ono što je u predstavljanju platforme govorio slučajni prolaznik, Zlatko Lagumdžija posebno nas ne interesira, ali uši nam i dalje para njegova besjeda: Ovo je poziv da ne dijelimo ni sebe ni fotelje, već posao i odgovornosti. Mi nismo došli da se dogovaramo što će ko od nas biti, već što nam je činiti.

Komantar za ovo nije potreban, pogotovo ne nakon što su on i njegovi politički partneri napravili od FBiH.

Sada je puno važnije što su tog dana rekli gospoda Zvonko Jurišić i Mladen Ivanković Lijanović.

Ovim dokumentom (platformom) otklonili smo sve hrvatske frustracije, stavili smo u jednakopravan status sve narode u BiH. Vi znate da je frustracija kod Hrvata bila da nam drugi biraju člana Predsjedništva. Ovim dokumentom je to spriječeno i predsjedavajući Predsjedništva će se birati u parlamentu", kazao je Jurišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas nam je poznato koliko su Hrvati bili ravnopravni. Sem što su Hrvatima Bošnjaci izabrali člana predsjedništva otišli su i nekoliko koraka dalje, te izabrali i predsjednika FBiH, ali i ubacili svoje ljude u sve profitabilne tvrtke sa hrvatskim predzakom sa ciljem uništavanja ekonomske moći Hrvata u BiH.

Danas i Zvonko Jurišić pere ruke od platforme, kao da to njega uopće ne interesira i kao da on nije taj koji je pristao na igranku koju su priredili Bošnjaci Hrvatima u BiH. Za vrijeme platformistana Jurišića je napustio Budimir Živko, te osnovao svoju stranku koju podupire nekiliko minijaturnih strančica iz Sarajeva, dok je Josip Perić sada predsjednik Hrvatske nezavisne liste.

S obzirom na sve danas su nam puno interesantnije riječi Mladena Ivankovića Lijanovića: „U svemu onome na što sam dao svoj pristanak, posebno naglašavam ekonomiju. Ono što smo mi proklamovali jeste oporezivanje luksuza, podrška proizvodnji u BiH, redefiniranje uloge razvojne banke, jer to je nešto što smo mi predložili. I na kraju, mislimo da građani BiH ne bi trebali daljnje odlaganje implementacije".

Da nije žalosno bilo bi smiješno, a gospodina Mladena zajedno sa rođenim bratom, te još nekoliko vodećih ljudi iz stranke danas su uhitili pripadnici SIPA-e.

Ova akcija SIPA-e je šlag na kraju ere vladavine platformaša.

Ne ponovilo se više nikada.

HERCEGOVINA.info

Vezani članci