Napokon: Kraj paklenim vrućinama

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

MOSTAR - Paklenim vrućinama je kraj, a od danas bi temperature u većini zemlje trebale pasti za desetak stupnjeva, prognoza je domaćih i stranih hidrome-teoroloških zavoda. Meteorolozi najavljuju da će se situacija znatno popraviti upravo danas kada će se temperatura zraka nakon kratkog osvježenja dodatno spustiti. Prema zadnjim predviđanjima, i dalje će se zadržati sunčano i stabilno vrijeme, no više neće biti tropskih vrućina i temperatura viših od 35 stupnjeva.

Oprez

Prognoze kažu da će se dnevne temperature u idućim danima kretati od 26 do maksimalnih 35 stupnjeva u Hercegovini, što je olakšica za sve građane, posebno kronične bolesnike koji su dane iza nas provodili u dubokoj hladovini. Zbog ugodnijih temperatura zraka mnogi će se ljudi osjećati bolje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, biometeorološke prilike i dalje neće ići na ruku meteoropatima i kroničnim bolesnicima koji mogu osjetiti tegobe sa snom, nedostatak energije i koncentracije kao i razdražljivost i glavobolju. Savjetuje se prehranu prilagoditi vremenu te piti dovoljno tekućine i nadoknaditi gubitak soli, a kožu zaštititi ako se boravi na suncu. Starijim osobama, djeci i kroničnim bolesnicima i dalje se preporuča izbjegavati boravak na otvorenom tijekom najtoplijeg dijela dana.

Prognoza do srijede

Kada su u pitanju dani ispred nas, Federalni hidrometeorološki zavod najavljuje da će danas kao i sutra u svim dijelovima zemlje prevladavati uglavnom umjereno oblačno vrijeme, uz moguće kratke pljuskove u Bosni. Temperature će se u Bosni kretati od 15 stupnjeva u jutarnjim satima do maksimalnih 29 stupnjeva tijekom dana.

Kada je u pitanju Hercegovina, jutarnje temperature će biti od 20 do 23 stupnja, dok će se živa na termometru u tijeku dana popeti najviše do 33 stupnja. U utorak se u Bosni predviđa nevrijeme s pljuskovima i grmljavinom, dok se u Hercegovini predviđa blaga naoblaka bez kiše. Temperature će se i u utorak zadržati na maksimalna 33 stupica tijekom dana. U utorak poslijepodne i srijedu se predviđa razvedravanje u cijeloj državi, no temperature više neće drastično rasti te će početak rujna biti sunčan i ugodno topao.

Piše: Vanja Bjelica - Čabrilo / Dnevni list

Vezani članci