NAKON PUCNJAVE U LUKAVCU Sastanak o sigurnosti u školama sazvan u Mostaru

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Jasna Duraković obratila se novinarima na pres-konferenciji održanoj tijekom današnje sjednice Federalne vlade povodom pucnjave u osnovnoj školi Lukavac Grad u Lukavcu, kada je učenik ranio nastavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duraković je kazala da će Vlada na sjednici danas donijeti zaključke povodom ovog događaja.

Također, ministrica će sazvati hitan sastanak sa svim županijskim ministrima obrazovanja o sigurnosti u školama, koji će možda biti održan već u petak u Mostaru.

Duraković je pozvala sve županijske ministre obrazovanja u Federaciji da se odazovu, kao i da budu ispoštovani današnji zaključci Federalne vlade.

U principu, zaključila je da se s problemom ove vrste treba boriti strateški jer takav pristup nedostaje iako ima vizija za njegovo rješavanje.

Po preuzimanju aktualnog mandata, navela je ministrica, dogodila se pucnjava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, pa je ona već tada poduzela niz aktivnosti i mjera u pokušaju koordinacije svih deset ministarstva obrazovanja u Federaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tome nažalost nije uspjela, konstatirala je, ali će dati sve od sebe u cilju multidisciplinarnog, multisektorskog i interresornog rješavanja te preveniranja ovakvih pojava. U tom kontekstu je najavila i potrebnu suradnju škola te institucija vlasti, aktiviranje odgovarajuće uloge centara za socijalni rad, pedagoga i psihologa u školama te drugih faktora jer su posezanje djece za oružjem, diskriminacija, odnosno razni vidovi vršnjačkog nasilja postali duboko ukorijenjeni društveni problem koji zahtijeva hitne mjere, odnosno set mjera, u čemu će njena uloga biti koordinirajuća.

Vezani članci