NAKON LIJEČENJA Orao mišar ponovno na slobodi

Z. Lojpur/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Prije nešto više od mjesec dana članovi Centra za održivi razvoj i ekologiju iz Trebinja, pronašli su ozlijeđenog mladog orla mišara, a nakon uspješnog liječenja oko 40 dana, ova ptica puštena je na slobodu. Ovaj orao pronađen je u dvorištu jedne kuće u vrlo teškom stanju. Članovi Centra preuzeli su ranjenu pticu, koja je imala ozljede na leđima i nije se mogla osloniti na nogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

orao,Trebinje,orao mišar

"Ovaj orao je vrlo mlad i uči vještinu lova od roditelja, tako da je najvjerojatnije i došlo do njegove ozljede jer nije bio dovoljno vješt. Uistinu smo presretni jer je potpuno ozdravio", istaknuo je  Aleksandar Vukanović, predsjednik Centra za održivi razvoj i ekologiju Trebinje.

Članica ove udruge Kristina Pažin, istaknula je da ih posebno raduje što je ovaj mladi orao potpuno spreman snaći se u prirodi.

orao,Trebinje,orao mišar

"Ovih proteklih dana brinuli smo se o njemu, da ga osposobimo za letenje, ali i da se samostalno hrani u prirodi. Drago nam je što je sve uspješno završeno, iako prognoze na početku liječenja nisu bile obećavajuće", kaže Kristina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što je rađeno na liječenju ovog orla rađeno je uz suradnju s trebinjskim veterinarima. Orao mišar može se pronaći u Hercegovini, ali je riječ o vrlo rijetkoj ptici. U Centru za održivi razvoj i ekologiju trenutno liječe i ozlijeđenu sovu koju namjeravaju, ako sve bude kako treba, pustiti na slobodu u svibnju.

Vezani članci