NA PRORAČUNU JE BOLJE Staša Košarac zaposlio suprugu u RAK

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Supruga ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca dobila je posao u Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako tvrde izvori portala Srpska.info, u pitanju je treća supruga Staše Košarca, Aleksandra Ivko, koja je od njega mlađa 17 godina. U braku su od listopada 2021. godine, a zaposlena je u "financijama" RAK-a.

Direktor RAK-a je Košarčev stranački kadar Draško Milinović, što je odgovor na pitanje kako je ministrova ljepša polovica završila na proračunu.

Inače, u RAK-u se navodno "sudaraju" supruge političara i službenika iz Republike Srpske, što ukazuje na trend zapošljavanja u ovoj instituciji, koja je zadužena za nadziranje elektronskih medija u BiH.

Slično Košarčevoj supruzi, u RAK-u su zaposleni i partneri drugih političkih figura iz RS, poput direktora policije RS Siniše Kostreševića, direktora Helikopterskog servisa Bobana Kusturića i lidera SPS-a Gorana Selaka.

U isto vrijeme, predstavnici RS-a u institucijama BiH pokazuju manje zanimanja za zadržavanje utjecaja u Vijeću RAK-a, prepustivši ovaj put treću poziciju, iz reda ostalih, Federaciji BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procedura imenovanja članova Savjeta prošla je kroz Zastupnički dom BiH, dok iz RS dolaze Zoran Žuža i Tanja Andrić od ukupno sedam članova ovog Savjeta. Ovakvi potezi i zapošljavanja dodatno potpiruju rasprave o političkom utjecaju u institucijama vlasti u BiH.

Vezani članci