Mudrinić odbio Lagumdžijin plan za "poklapanje" HT-a Mostar?!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
To bi, kako tvrdi taj portal, bilo na štetu HDZ-a BiH i Dragana Čovića, koji, ga nastoji staviti pod stranački patronat, a s druge na korist rukovodstva koje se tome pokušava oduprijeti i na mjesto direktora hercegovačkog operatera vrati starog direktora Stipu Prlića.

Tome bi trebao pridonijeti činjenica da je vlada FBiH imenovala „privremeni odbor" HT-a Mostar te „ time stvorila situaciju i za imenovanje novog direktora i nove uprave. Kako piše taj portal, u tom cilju je danas u Sarajevu, a nakon sastanka u Federalnoj vladi, upriličen susret između predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije i predsjednika uprave i direktora T-Hrvatskog Telekoma Ivice Mudrinića, suvlasnika HT d.d. Mostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tim informacijama Mudrinić potvrdio da će T-HT dati puni legitimitet izboru novog nadzornog odbora HT-a Mostar, čime bi navodno trebali biti riješeni višegodišnji kadrovski problemi HT-a Mostar.

Međutim, Ivica Mudrinić, kako saznaje naš portal, od izvora vrlo bliskog T-HT-u Zagreb,nije dao nikakvu potporu „nezakonitom imenovanim privremenim članovima nadzornog odbora." Naprotiv, Zagreb je zainteresiran da HT Mostar ostane izvan stranačke kontrole kako SDP-a tako i HDZ-a ili bilo koje druge stranke već da ta kompanija bude profitabilna i donosi dobit kako FBiH, kao većinskom vlasniku, tako i T-HT-u koji je vlasnik 39,10 posto dionica HT-a Mostar.

Mudrinić je dao potporu sadašnjoj upravi HT-a Mostar na čelu s Vilimom Primorcem, koja nastoji konsolidirati kompaniju nakon katastrofalnih poslovnih rezultata koji je ostvario HT Mostar posljednjih godina kao i niskom razinom usluga koje su pružale svojim klijentima u odnosu na M:tel i BH Telecom, napose kada je u pitanju dobit.

Lagumdžiji i SDP-u, koji , očito, želi pod svoju kontrolu staviti u HT Mostar, neizravno je skrenuta pozornost na činjenicu kako Interpol već godinu i po vodi istragu o bivšem direktoru "HT Mostar" Stipi Prliću, tehničkom direktoru te tvrtke Zoranu Bakuli, vlasniku tvrtke "SV RSA" i "3 Media" Nevenu Kulenoviću i još nekoliko osoba i tvrtki osumnjičenih za "pranje" skoro dva milijuna eura, kako su prenijeli mediji, a što kompromitira njih osobno ali i HT Mostar.
dnevnik.ba

Vezani članci