MEĐUNARODNI DAN RADA Brojni radnici u BiH danas će na prosvjedima tražiti svoja prava

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Danas je Međunarodni dan rada u svijetu, praznik koji služi kao podsjetnik na ostvarena prava radnika, no u glavnom gradu, ali i drugim gradovima Bosne i Hercegovine, brojni će ga obilježiti na ulicama, tražeći bolje uvjete u svojim radnim sredinama, na radnim mjestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikat rudara Federacije BiH Sinan Husić najavio je jučer da će oko 500 rudara danas doći u Sarajevo kako bi, simbolično, na Međunarodni praznik rada tražili da se njihova prava ispoštuju i da dobiju usuglašen kolektivni ugovor, javlja N1.

Prvosvibanjska prosvjedna šetnja i okupljanje članova očekuje se na platou Željezničke stanice s početkom u 09:30 sati, odakle će sudionici mirnom šetnjom u koloni krenuti ka zgradi Vlade Federacije BiH, a potom Vilsonovim šetalištem ka zgradi JP „Elektroprivreda BiH“ d.d. Sarajevo.

U Sarajevu se danas očekuje i mirni prosvjedni skup u organizaciji Sindikata metalaca FBiH kojem će prethoditi prosvjedna šetnja. Okupljanje će biti na Trgu Prvog korpusa Armije RBiH, a odatle će se prošetati nekoliko ulica, sve do zgrade Vlade FBiH ispred koje će biti održan prosvjed.

Također, Sindikat solidarnosti u Tuzli organizira tradicionalni prvosvibanjski prosvjed pred spaljenom zgradom “Soda So”, a za sudionike je predviđena i podjela hrane.

Vezani članci