Manje novca za hrvatske i bošnjačke civilne žrtve rata u RS-u

Vidi originalni članak

Udruženja i organizacije civilnih žrtava rata Bošnjaka i Hrvata dobit će manje sredstava iz proračuna Republike Srpske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rebalanskom entitetskog proračunskog okvira za ovu godinu umanjen im je tekući grant sa 150.000 na 130.000 KM.

Prijedlog rebalansa proračuna  RS, u ukupnom iznosu tri milijarde i 316,6 milijuna KM, što je više za 60,6 milijuna KM ili 1,9 posto od usvojenog ovogodišnjeg proračuna, bit će razmatran na sjednici entitetskog parlamenta 22. listopada.

Iz Vlade RS-a su naveli kako će se planirani proračunski  suficit usmjeriti na pokriće dugova prema domaćim i stranim kreditorima za direktne i indirektne obaveze RS i dugoročnih zajmova od međunarodnih financijskih institucija.

Izdaci za otplatu dugova planirani su u iznosu od 486,7 milijuna KM.

U obrazloženju predloženom rebalansa se navodi da su izdaci za nefinancijsku imovinu, koji rebalansom budžeta za 2019. godinu iznose 97 milijuna KM, uvećani za 16,7 milijuna KM, odnosno 20,8 posto u odnosu na sredstva planirana proračunom za 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Planirano uvećanje u okviru ove grupe rashoda je u najvećoj mjeri rezultat realizacije donesenih zaključaka Vlade RS u tijeku 2019. godine, a ista se odnose na osigurana sredstava za kupovinu aviona, u iznosu od 19,9 milijuna KM, kao i sredstava planiranih za Ministarstvo unutrarnjih poslova, u iznosu od 2,4 milijuna KM" – navodi se u tom dokumentu.

Vezani članci