LJUBUŠKI Širokobriježanin policiji priznao izvršenje serije krađa

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Policijski službenici OKP-a PU Ljubuški su radeći na razotkrivanju kaznenih djela Krađe i Teške krađe počinjenih u 2022. i 2023. godini na širem području Grada Ljubuškog, došli do pouzdanih informacija da je osoba M.Z.(1989) iz Širokog Brijega mogući počinitelj navedenih kaznenih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nad M.Z. je dana 23.05.2023. godine u službenim prostorijama PU Ljubuški zavedena kriminalistička obrada tijekom koje je isti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više kaznenih djela iz oblasti kaznenih djela protiv imovine KZ F BiH, i to jedno kazneno djelo Krađe iz čl.286 KZ F BiH počinjeno dana 11.08.2022. godine u Ljubuškom, i tri kaznena djela Teške krađe iz čl.287 KZ F BiH počinjena dana 03.12.2022.godine, dana 04.02.2023.godine i dana 08.05.2023.godine na širem području Grada Ljubuškog.

Tijekom davanja iskaza M.Z. je istražiteljima OKP-a PU Ljubuški priznao i izvršenje kaznenog djela Teške krađe koje je dana 08.05.2023. godine počinio na širem području Ljubuškog, a koje nije prijavljeno Policijskoj upravi Ljubuški od strane oštećenog, nakon čega su policijski službenici izvršili provjere te utvrdili da je navedeno kazneno djelo zaista i počinjeno.

O svemu navedenom je izvješten dežurni županijski tužitelj u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta policijski službenici PU Ljubuški će protiv M.Z.(1989) dostaviti izvješće o počinjenom kaznenom djelu za gore navedena kaznena djela, a za kaznena djela za koja je ranije dostavljeno izvješće uputit će dopunu izvješća Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu, priopćili su iz Uprave policije MUP-a ZHŽ.

Vezani članci