Lagumdžija smekšao Dodika sklanjajući "60 minuta" ?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Dodikova koncesija uslijedila je nakon usuglašavanja zakona o popisu stanovništva, zakona o državnoj pomoći i statusa vojne imovine.

Bošnjačka strana "odobrovoljila" je Dodika i ustupkom kod raspodjele sredstava od neizravnih poreza i kod rješavanja međuentitetskog spora o IPA fondovima. Povrh svega, ušutkan je i politički magazin FTV-a "60 minuta" koji je Dodiku nabijao krvni tlak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bošnjačka pregovaračka taktika "krmku niz dlaku", kombinirana s pristiskom moćnih diplomatskih saveznika, na kraju je donijela rezultat - Dodik je prepustio Lagumdžiji Ministarstvo vanjskih poslova, čime je zapravo deblokiran proces uspostave vlasti na državnom nivou. Preostao je još samo dogovor o tehničkim rješenjima, piše "Slobodna Bosna".

U nastavak pregovora o uspostavi vlasti na državnoj razini hrvatskog nacionalnog bloka očekuje se da SDP-u prepusti makar jednu ministarsku poziciju iz "hrvatske kvote" - ili Ministarstvo sigirnosti ili Ministarstvo obrane.

Ovaj bi ustupak, kako piše "Slobodna Bosna", bio iskompenziran kod raspodjele funkcija u državnim agencijama i direkcijama, a hrvatskom bloku bi pored ostalog pripala i čelna fukcija u Regulatornoj agenciji za komunikacije (RAK) na koju odavno tipuju.


Vezani članci