Lagumdžija optužio Komšića: Rušiš SDP po nalogu Hillary Clinton!

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Pozivajući se na izvore iz vrha stranke, Slobodna Bosna piše kako je, tijekom burne rasprave u kojoj su razmijenjene teške riječi između Komšića i Lagumdžije, emotivno reagirala članica Predsjedništva SDP-a Besima Borić koja je podržala Komšićeve zahtjeve za obračun s "kriminalom u vrhu SDP-a".

-U jednom trenutku gospođa Borić je zaplakala, nakon što je kazala da nju nitko ni za što u stranci ne pita i rekla da o svemu u stranci odlučuju tri i pol čovjeka, piše tjednik te dodaje kako je mislila na predsjednika Lagumdžiju, potpredsjednika Damira Hadžića, premijera Federacije Nermina Nikšića i neformalnog šefa financija u SDP-u BiH Marina Ivaniševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna Bosna piše kako doznaje da je u jednom trenutku uzrujani Zlatko Lagumdžija optužio Komšića da radi na razbijanju SDP-a BiH po nalogu nekih stranih diplomata, prije svega američke državne tajnice Hillary Clinton.

Podsjećamo, sjednica Predsjedništva SDP-a BiH sazvana je dva dana nakon što je Željko Komšić podnio ostavku na sve stranačke dužnosti. Iako je najvio kako je riječ o neopozivoj ostavci, nakon sjednice stranačkg vrha, odluku je promijenio. Razlog ostavke je navodno neslaganje s politikom Zlatka Lagumdžije koju je predstavio u Beogradu te podrške ministru vanjskih poslova Srbije, Vuku Jeremiću, u kandidaturi za čelno mjesto u Vijeću sigurnosti UN-a.

No, Jeremić je u telefonskoj izjavi Federalnoj televiziji rekao kako mu Lagumdžije nije dao podršku. To je opovrgnuo i ministar vanjskih poslova BiH najavivši kako će se obračunati s onima koji su plasirali takve informacije i unijeli raskol u njegovu stranku, BiH i regiju. Rekao je kako se zna da je Predsjedništvo ono koje mora donijeti odluku o potpori Jeremiću, iako je prije nekoliko dana održao lekciju predsjedatelju Predsjedništva BiH, Bakiru Izetbegoviću, rekavši kako će morati paziti s kim se sastaje i što priča.

S druge strane, Željko Komšić u obraćanju nakon opoziva neopozive ostavke rekao je kako se zna tko vodi vanjsku politiku BiH, ali i da je odlučan da preuzme vrh stranke od Zlatka Lagumdžije.

Vezani članci