Jablanica: Zapovjedniku policije prijetio likvidacijom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

...je u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije.
Srećko Bošnjak, načelnik Odjela kriminalističke policije MUP-a, rekao nam je kako je zapovjednik Policijske postaje Jablanica prijetnje dobio u jednom trgovačkom objektu u Jablanici kada mu je jedan muškarac rekao kako će biti likvidiran.
"Prijava zapovjednika Avde Đelme shvaćena je ozbiljno i osoba koja je uputila prijetnju je uhićena i nad njom je izvršena kriminalistička obrada", rekao nam je Bošnjak. Dodao je da je osumnjičeni nakon obrade pušten na slobodu. Motiv prijetnji jučer u policiji nisu službeno mogli otkriti sve dok se ne kompletira istraga koja i dalje traje. Navodno su se spominjali službeni poslovi zapovjednika koji su se dotaknuli i Ćerima, pa je ovaj iz toga razloga i prišao Đelmi u trgovačkom objektu te mu uputio ozbiljnu prijetnju likvidacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komesar policije MUP-a HNŽ-a je odmah nakon saznanja o prijetnjama angažirao Specijalnu policiju MUP-a čiji su pripadnici upali u stan Ćerima, uhitili ga i proveli u službene prostorije policije radi kriminalističke obrade.
U policiji nam je potvrđeno da je Ćerim i ranije upućivao prijetnje jednoj osobi iz javnog života. Tužitelj u područnom uredu Tužiteljstva HNŽ-a u Konjicu, Nedžad Karalić, rekao nam je da je obaviješten o ovome slučaju i da je izdao nalog za saslušanjem osumnjičene osobe, a da se nakon toga pusti na slobodu do okončanja istrage.
"Osoba koju se dovodi u vezu s prijetnjama je saslušana i nakon toga puštena. Mi nastavljamo s daljnjom istragom i vidjet ćemo ima li elemenata za podizanjem optužnice zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti ili nekog drugog", rekao nam je tužitelj Karalić.

Dnevni list

Vezani članci