Izvandredno stanje proglašeno i u Banja Luci

Vidi originalni članak
Foto: Nezavisne novine

Naređeno je da komunalna poduzeća nadgledaju da li prijeti opasnost objektima infrastrukture i eventualno pravovremeno interveniraju, te da formiraju ekipe i uvedu stalne dežure do smirivanja situacije, saopćeno je iz Republičke Uprave Civilne zaštite. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Mjesne zajednice Krupa na Vrbasu, na desnoj obali prema Krminama, voda je prodrla u objekte u kojima se ne stanuje.

Na području Mjesne zajednice Karanovac rijeka Švrakava na ušću u Vrbas se izlila iz svog korita i poplavila poljoprivredno zemljište sa lijeve i desne strane puta.

Takođe, Vrbas se izlio iz svog korita i poplavio pomoćne objekte, poljoprivredno zemljište, a voda je ušla u 20 stambenih objekata. Stanovništvo je u većoj mjeri izmjestilo pokretnu imovinu i stoku izvan plavnog područja.

Nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva, ali je bilo potrebe za vrećama sa pijeskom i u nekoliko navrata poduzeće "Građenje Đurić" je interveniralo i dopremilo određenu količinu vreća sa pijeskom.

Rijeka Vrbas je poplavila Ulicu Jesenjinovu i ušla u restoran "Obala" i dvije podrumske prostorije. U naselju Dolac u Ulici Slobodana Kokanovića 14 i 20 rijeke Vrbas i Crkvina su se izlile iz korita i poplavile okolne površine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Mjesne zajednice Borik u Ulici Save Kovačevića 32, 32a, 36, 40, voda se izlila iz svog korita i poplavila dvorišta i prostorije "Kajak kanu kluba".

Nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva, dok je bilo potrebe za vrećama sa pijeskom. Dat je nalog preduzeću "Đurić" da dostavi vreće sa pijeskom, što je i učinjeno.

Na području Mjesne zajednice Lazarevo rijeke Vrbas i Široka su se izlili iz svojih korita i poplavile više ulica i dvorišta.

Srna

Vezani članci