INVESTICIJA OD 10 MILIJUNA KM Ćorluka ruši hotel u centru Gruda i pravi modernu zgradu sa shopping centrom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Vlasnik tvrtke, Violeta, Petar Ćorluka u centru Gruda ruši hotel u kojem je 18. studenog 1991. godine utemeljena Hrvatska zajednica Herceg-Bosna i na tom mjestu će izgraditi modernu zgradu sa shopping centrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruševnu zgradu koja godinama narušava urbanističku sliku Gruda će Ćorluka do temelja srušiti i do kraja sljedeće godine na tom lokalitetu sagraditi modernu zgradu u koju će uložiti preko 10 milijuna maraka.

"Na tom mjestu ćemo sagraditi jednu modernu zgradu u kojoj će biti shopping centar u jednom djelu i u drugom djelu hotel s 36 soba", kazao je Ćorluka za Klix.

Zbog investicije od preko 10 milijuna koja će automatski popraviti urbanističku sliku centra grada ali i otvoriti nova radna mjesta zadovoljan je i načelnik Gruda Ljubo Grizelj.

"Kad su investicije u pitanju nama je u interesu da imamo kvalitetne investitore, a ovaj investitor koji je kupio hotel je zaista kvalitetan i ja sam uvjeren da će to završiti jednim vrhunskim arhitektonskim i urbanim, ali i funkcionalnim rješenjem", kazao je Grizelj.

Nakon što je investitor najavio rušenje hotela, Općina Grude je organizirala uklanjanje spomen ploče o utemeljenju Hrvatske zajednice Herceg-Bosne koja je bila postavljena 18. studenog 1995. godine kad se slavila četvrta godišnjica tog događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općina Grude je donijela odluku da se spomen ploča postavi u Park hrvatskih velikana, za koju se kreira umjetničko rješenje, kako bi se na novi lokalitet postavila na dan obilježavanja 30-te godišnjice Herceg-Bosne.

Vezani članci