Interpol steže obruč oko Nasera Keljmendija

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Operacija pod tim imenom pokrenuta je kako bi se unaprijedila i intenzivirala razmjena infrmacija o licima s potjernica i to na međunarodnom nivou i već su postignuti zavidni rezultati. Podaci se razmjenjuju kako bi se utvrdila aktuelna adresa boravka i status onih za kojima se traga, dopunili i ažurirali podaci za potjernice i ažurirala evidencija o traženim licima u kriminalističko - obavještajnom sustavu Interpola.

Na nedavnoj konferenciji Interpola direktor crnogorske policije Veselin Veljović obavijestio je predstavnike država članica Interpola o rezultatima policijske akcije pod kodnim nazivom „Besa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezvanično se saznaje da se u sklopu te akcije steže obruč oko Nasera Keljmendija, državljanina BiH koji živi u Sarajevu, a rođen je na Kosovu. Interpol je protiv njegovih sinova Elvisa i Liridona nedavno raspisao međunarodne potjernice i prije nekoliko dana Liridon je uhapšen u Hrvatskoj, a za Elvisom se još uvijek traga.

Naser Keljmendi koji u Crnoj Gori posjeduje vrijednu imovinu dovodi se u vezu sa švercom cigareta i droge, a postoje policijske sumnje da se bavi i krijumčarenjem anhidridne kiseline, glavnog sastojka za pravljanje droge.

san

Vezani članci