Hrvatski branitelji upozoravaju na poljedice dolaska Stipe Mesića u istočni Mostar

Vidi originalni članak

...mi, hrvatski branitelji, želimo upozoriti hrvatski narod u BiH da budu pripravni na nove stigmatizacije i posljedice koje će uslijediti nakon njegovog ciljanog dolaska u istočni Mostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antikomunistički karakter hrvatskog naroda u BIH i njegova stoljetna odanost kršćanskim vrijednostima doveli su hrvatski narod u Bosni i Hercegovini na rub političkog i biološkog nestanka.  Hrvatsko domoljublje i kršćanska vjerodostojnost stoljećima su izloženi politici nacionalne i vjerske asimilacije, raseljavanju i masovnoj likvidaciji. Hrvatski narod u BiH nikad nije bio uzrokom golgote koja se događala na prostorima jugozapadnog Balkana, ali su se svjetski moćnici uvijek pobrinuli da posljedice snosi hrvatski narod u BiH.

Bosna i Hercegovina je protektorat Međunarodne zajednice koja je Daytonskim mirovnim sporazumom definirala Bosnu i Hercegovinu kao dva entiteta, Distrikt Brčko i tri konstitutivna naroda. Odluke visokih predstavnika, Barry-jevi amandmani i nametnuti izborni zakon jasno pokazuju kako će se na prostoru Bosne i Hercegovine stvoriti dvije nacionalne države, Republika Srpska i Bošnjačka republika, dok će hrvatski narod u tim republikama imati status nacionalne manjine.

Uzrok današnje krize u Bosni i Hercegovini jest SDP-ov izborni inženjering koji ima za cilj većinskim bošnjačkim glasovima eliminirati biračku volju hrvatskog naroda u BiH, i na taj način ovladati hrvatskim pozicijama definiranim Daytonskim mirovnim sporazumom, kako bi se osiromašile županije s hrvatskom većinom, financijski uništila javna poduzeća koja su proizišla iz Hrvatske republike Herceg-Bosne, te kako bi se neustavnom i nezakonitom revizijom što više hrvatskih branitelja izvelo iz stečenih prava te financijski osiromašilo. Konstantno neustavno prenošenje nadležnosti sa županija na Federaciju BiH, centralizacija i preglasavanje hrvatskih predstavnika u zakonodavnoj vlasti ima za cilj u potpunosti ovladati proračunskim sredstvima koja bi procentualnim udjelom trebala osigurati ravnomjeran razvoj i zapošljavanje na prostorima s hrvatskom većinom. Događanje naroda u županijama s bošnjačkom većinom su u funkciji samo jednog cilja, tj. cilja prekomponiranja federalnog uređenja Federacije BiH, odnosno gašenja županija/kantona.

Hrvatska narodna stranka (HNS), na čelu s Vesnom Pusić (iz koje je Stjepan Mesić dva puta izabran za predsjednika RH), u suradnji s Hrvatskim narodnim vijećem fra Luke Markešića (HNV), koje oko sebe okuplja političke stranke kakve su narodna stranka Radom za boljitak obitelji Lijanović, Jurišićev i Kukićev HSP BiH, Budimirova nova stranka SPP, Zubakov HSS NHI (koji je promijenio naziv u Hrvatski narodni savez - HNS), Komšićeva Demokratska fronta i jedan dio političkih liberala iz HKD-a Napredak dr. Franje Topića okupljenih oko HDZ-a 1990, ozbiljna su garancija kako će Federacija BiH doživjeti građansku transformaciju na cijelom prostoru Federacije BiH, što će biti uvod za trajnu majorizaciju i politički nestanak hrvatskog naroda kao konstitutivnog i suverenog naroda u BiH.

Hrvatski narodni sabor BiH okuplja hrvatske vijećnike sa svih prostora Bosne i Hercegovine koji su na lokalnim izborima 2012. godine izabrani hrvatskom većinom, i ozbiljan su pokazatelj kako stranke okupljene oko HNS-a BiH na predstojećim općim izborima u BiH mogu dobiti dvotrećinsku potporu hrvatskog biračkog tijela pod uvjetom da HNS BiH ide zajedno na svim razinama i u svim izbornim jedinicama. Prostori koje je u Domovinskom ratu obranilo Hrvatsko vijeće obrane i hrvatsko zajedništvo okupljeno oko HNS-a BiH su zadnja linija obrane hrvatske suverenosti i konstitutivnosti u Bosni i Hercegovini, i stoga nimalo ne čudi što su neprijatelji hrvatskog naroda sve glasniji u nametanju mišljenja kako nije dobro da HNS BiH ide zajedno na izbore, kako ga treba proširiti strankama koje su poništile izbornu volju hrvatskog naroda u BiH te intelektualcima, akademicima i sveučilišnim profesorima koji se zalažu za građansko uređenje BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi, hrvatski branitelji u BiH, zahtijevamo da Predsjedništvo HNS-a BiH, na čelu s dr. Draganom Čovićem, i Glavno vijeće HNS-a BiH, na čelu s dr. Božom Ljubićem, onemoguće pojedinačne ambicije ili parcijalne stranačke interese i ustraju na jedinstvenom nastupu Hrvatskog narodnog sabora BiH na svim razinama vlasti i u svim izbornim jedinicama.

Hrvatski narodni sabor BiH je trenutno jedini u mogućnosti na predstojećim izborima dobiti apsolutnu potporu hrvatskog biračkog tijela, vratiti sve hrvatske političke pozicije u okrilje hrvatskog naroda koje mu ustavom i zakonom pripadaju, i na taj način stvoriti kakvu-takvu poziciju za zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa u BiH do konačnog rješavanja institucionalne i teritorijalne jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA

Vezani članci