Hrvatska poslala kontingent pomoći BiH

Vidi originalni članak
Dva helikoptera su trebala već stići, međutim imali smo problema jer je i kod nas nevrijeme pa nisu mogli letjeti, ali oni su u planu i uskoro bi trebali biti ovdje - kazala je Krajčak.

Isto tako smo, dodala je ona, poslali nešto vatrogasnih snaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- To su državne intervencijske postrojbe koje su obučene upravo za djelovanje u slučaju poplava, koje će doći sa čamcima, kompletnom posadom za potrebe izvlačenja ljudi iz ugroženih prostora. I naša Gorska služba spašavanja u suradnji sa Državnom upravom za zaštitu i spašavanje isto tako organizira svoje timove. Oni su isto tako opremljeni čamcima i ekipama za spašavanje iz voda - kazala je Krajčak.

Dodala je da bi njihov primarni cilj u ovom slučaju bio izvlačenje iz poplava, odnosno evakuacija ljudi.

- Imam informaciju da je kod nas nastavljena organizacija na eventualnom prikupljanju daljnje pomoći, ali obzirom da ona za sada nije zatražena od države BiH, mi je onda nećemo u tom smislu niti slati. Problem je što je i kod nas trenutno isto dosta loše vrijeme, poplava se širi i u Hrvatskoj - kazala je Krajčak.

Dodala je da je istočna Hrvatska je sve više pod vodom, „ali za sada to još uspijevamo držati pod kontrolom vlastitim snagama i nemamo potrebe za bilo kakvim angažmanom međunarodne pomoći".

Pomoćnica ministra unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ines Krajčak danas u Sarajevu učestvuje na Međunarodnoj konferenciji "Sigurnost urbanih sredina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fena

Vezani članci