Hrvati pred izbore u BiH: Sačuvaj nas Bože nove Alijanse ili Platforme

Vidi originalni članak
Za sada kampanja teče normalno, bez neke velike huškačke retorike, ali ne treba sumjati da će se to približavanjem dana izbora to itekako promijeniti. Prljavi veš i asovi u rukavu ostavit će se sasvim sigurno za kraj kampanje, ali nećemo sada o tome, i to ćemo ostaviti političarima.

Hrvatske stranke i političari krenuli su samouvjereno u ovu kampanju, i sudeći po njihovim najavama svi će biti pobjednici. Naravno na tronu ima mjesta samo za jednoga, i sve to je već viđeno uoči svakih izbora na bilo kojoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je najbitnije za Hrvate trebala bi biti činjenica da će najmalobrojniji narod u BiH konačno, nakon punih osam godina dobiti svog člana predsjedništva. Po svemu sudeći to će biti Dragan Čović, kandidat HDZ-a BiH i HNS-a. Uz dužno poštovanje svima koji su se kandidirali Dragan Ćović uživa najveće povjerenje birača hrvatske nacionalnosti, a stranke HNS-a predvođene s HDZ BiH imaju najbolju infrastrukturu i logostiku, ali i daleko najveći broj pristaša. Ostali kadidati nemaju neke velike šanse u utrci za Hrvatskog člana predsjedništva, ma koliko se oni trudili realno stanje prikazati drugačijim.

Slično stanje je i izborima za sve razine vlasti , počev od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, do Skupština županija u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Tu će bar što se tiče hrvatskih glasača najveće povjerenje birača dobiti stranke oko HDZ-a BiH i HNS-a. Koliko će to biti u precentima ostaje nam da sačekamo rezultate izbora.

Hrvati u FBiH bili su u najgorem položaju za vrijeme vladavine takozvane Alijanse za promjene, te ove današnje platformaške vlasti koje su uspostavljenje mimo biračke volje Hrvata. Ova posljednja, nelegalna, i još uvijek aktualna platformaška vlast majorizirala je Hrvate i učinila je sve da ih politički i ekonomski obezglavi. Bošnjačke stranke, uz pomoć Viskog predstavnika koji se izrugao svim zakonima matematike instalirale su na vlast ljude koji nemaju veliki kredibilitet i još manji legitimitet kod Hrvatskog naroda. Iako je većina tih ljudi bila ili je još u zatvoru to nikoga ne smeta, pogotovo ne onoga tko ih je postavio na vlast.

Da li će Bošnjaci svoju prljavu igru biranja predstavnika drugim narodima nastaviti ostaje da se vidi, a po Hrvate bi bilo pogubno da se nakon izbora stvori neka nova alijansa ili platforma koja bi nastavila sa majorizacijom Hrvata. Svi oni koji odapinju u javnost priče o unitarnoj BiH, ili Federaciji bez županija ništa su drugo nego nastavak te majorizacije i iskreno se nadamo da će te iste glasači prepoznati i sukladno tome i „nagraditi" na predstojećim izborima. Nakon izbora je nužno da se sve prohrvatske stranke stave pod plašt preustrojenog HNS-a, i samo jedno veliko jedinstvo svih legalno izabranih predstavnika Hrvata može najmalobrojniji narod u BiH povesti u bolje sutra bez preglasavanja i majorizacija od strane federalnih partnera i njihovih slugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HERCEGOVINA.info

 

Vezani članci