HDZ BiH: U narednom razdoblju doći će do izmjena i dopuna Izbornog zakona

Vidi originalni članak
Na sjednici je analiziran rad u 2017. godinu te plan za 2018. godinu.

Plan rada stranke za tekuću godinu prezentirali su voditelji organizacijskih cjelina HDZ-a BiH i to: Mladeži, Zajednice žena, Kluba utemeljitelja, Političke akademije te Odbor za branitelje. Također, na sjednici je utvrđen i kalendar aktivnosti za 2018. godinu. Zaključeno je kako će se kroz stranačku infrastrukturu, svi planovi ugraditi u zajednički plan izbornih aktivnosti, odnosno plan za izbornu kampanju, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednci je urađen presjek političkog stanja, te je razgovarano o pripremama za predizborne aktivnosti, s ciljem skretanja pozornosti na važnost izmjena i dopuna Izbornog zakona sukladno odluci Ustavnog suda u BiH, kako bi se omogućilo legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, da konstitutivnost zaživi sukladno odlukama Ustavnog suda i da se Bosna i Hercegovina napokon okrene europskoj budućnosti.

Predsjedništvo HDZ BiH je i na jučer održanoj sjednici potvrdilo uvjerenje kako će u narednom razdoblju doći do izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

Na sjednici je zaključeno kako će se u narednom razdoblju voditi razgovori s predsjednicima stranaka u BiH vezani za aktualnu političku situaciju

Vezani članci