Granična policija BiH suspendirala četiri policijska službenika

Vidi originalni članak

...protiv policijskih službenika Jedinice granične policije Višegrad R. D., P. D., B. E. i B. A. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili teže ozljede službene dužnosti "neizvršavanje, nesavjesno, neblagovremeno ili nepažljivo izvršavanje službenih zadataka" i "ponašanje koje narušava ugled policijskog organa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog nesavjesnog i nepravovremenog obavljanja službenih zadataka i površnog pristupa u obavljanju službene dužnosti policijskih službenika na MGP Uvac, omogućen je izlazak S. S. iz BiH. Također, utvrđeno je da nije postojao problem u sustavu protoka informacija između organizacijskih jedinica GP BiH, te da je propust prilikom kontrole S. S. uzrokovan isključivo ljudskim faktorom, navodi se u priopćenju.

Policijski službenici privremeno su suspendirani do okončanja disciplinskog postupka.

Granična policija BiH nastavit će provjeravati okolnosti prelaska S. S. preko granice. Ukoliko se utvrdi da je bilo propusta i drugih službenika GP BiH uključenih u obavljanje graničnih provjera ili prijenos informacija o događaju, bit će sankcionirani, stoji u priopćenju Granične policije BiH

Vezani članci