GOTOVO DVA MJESECA OD NESTANKA RADNIKA U GORNJEM TOKU NERETVE "Tijelo na tom području može ostati zaglavljeno mjesecima"

I. Ćubela/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Krajem prosinca prošle godine u gornjem toku Neretve nestao je radnik kineske tvrtke koja je angažirana na izgradnji HE Ulog. On se kobne noći udaljio od boravišta radnika i krenuo prema rijeci, što su kasnije primijetili njegove kolege po samim tragovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po nestanku alarmirali su GSS Konjic koji je krenuo u potragu za nestalim, no težak i nepristupačan teren onemogućio je opsežniju potragu.

"GSS Konjic je izašao na teren i osmatrali su rijeku i prilaze. S obzirom na posljednje poplave ima jako puno oštećenih mostova te je oštećeno i dosta pristupa. Taj dio gdje je kineski radnik nestao je u kanjonu. U gornjem dijelu je potpuno nepristupačno. Ne može se ići vodom zbog visokog vodostaja, a okolo se nalazi jako puno minsko-sumnjivih područja i potraga je na tom dijelu gotovo nemoguća", objasnio nam je tada predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja Zdenko Marić.

Ni danas gotovo dva mjeseca nakon nestanka nema nikakvih novih informacija.

"Potraga se dalje nije nastavljala. Tijelo na tom području može ostati mjesecima zaglavljeno među stijenama i drvećem. Moguće je da i jedan dan ono i ispliva, no za sada se to nije dogodilo", kaže Marić.

"Nije se javljao nitko od obitelji, niti iz tvrtke u kojoj je nestali radnik radio s interesom da se potraga nastavi, premda je to gotovo nemoguće s obzirom na teren koji je okružen minskim područjem", dodao je Marić koji nam je u ranijem razgovoru kazao kako je potraga na tom području jako rizična i za same spašavatelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon samog nestanka pripadnici GSS Konjic vršili su potragu i osmatranje od sela Ljubuca do Glavatičeva, područja na kojem se ovom radniku izgubio svaki trag. Prije samog događaja, kineski radnik imao je veliku želju za povratkom u Kinu, no do toga nažalost nije došlo. 

Vezani članci