Franjo Topić: Ako je treći entitet rješenje, pa zašto da ne?

Vidi originalni članak
...Miroslava Ćire Blaževića, Josipa Pejakovića i predsjednika Hrvatskog kulturnog društva Napredak, mons. prof. dr. Franje Topića, posjetio reisa mr. Huseina ef. Kavazovića i nadbiskupa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića. U obraćanju novinarima, Bandić je rekao kako mu više vrijedi stisak ruke građana Sarajeva, od bilo kakve nagrade ili titule.

"Mislite da gradonačelnik Zagreba kao rođeni sin BiH i osvjedočeni prijatelj BiH i svih građana nema pravo na svoje mišljenje? Pogledajte kompletan intervju i onda svjedočite", prokomentirao je Bandić razlog oduzimanja titule počasnog građanina Sarajeva, a to je, podsjećamo izjava u kojoj je rekao da se nada da će "BiH uskoro biti sastavljena od tri entiteta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više vrijedi nokat sva tri naroda u BiH nego sve moje plakete, priznanja i pet mandata. Kada se to shvati, onda će nam svima biti lakše. Čovjek najuspravnije hoda kada pomaže drugima, a moja djela govore od Odžaka do Gruda i od Tuzle do Sarajeva i sretan sam što sam danas u Sarajevu", izjavio je gradonačelnik Zagreba - prenosi Klix.ba.

Dodao je da svi oni koji donose odluke na prečac, naprave ono što je on napravio za ljude u BiH sa mjesta gradonačelnika Zagreba i napomenuo da je sretan i ponosan kao hrvatski sin BiH i kao gradonačelnik Zagreba gdje je, kako kaže, savio svoje gnijezdo i napravio krunu svog javnog posla.

"Nisam bacio koplje u trnje i evo me u Sarajevu, sretan kao malo dijete, sretan, svoj i prijatelj sva tri naroda. Zna narod o čemu se radi, i narod nauči pameti ljude, istina je spora, ali i dostižna", uporan je Milan Bandić.

Nije želio objašnjavati izjavu o tri entiteta. Rekao je da "samo budala svoje izjave pojašnjava.

"Ja imam dva uzora, Boga i svoju majku, nemam partijskog šefa i ne pojašnjavam svoje izjave. Pogledajte kompletan intervju i nemojte izvlačiti iz konteksta", poručio je zagrebački gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Topiću ne smeta treći entitet

HKD Napredak je Milana Bandića proglasio doživotnim članom ovog Udruženja i danas mu je predsjednik Udruženja mons. prof. dr.Franjo Topić uručio plaketu. Komentirajući priznanje, Bandić je rekao da je profesor Topić mudar čovjek i da je na taj način poslao poruku.

"Proglasili su me doživotnim članom Udruženja, a to mi ne mogu oduzeti", izjavio je Bandić.

Topić smatra da je incidentna odluka Gradskog Vijeća o oduzimanju titule počasnog građanina Sarajeva, te je napomenuo da je Bandić osvjedočeni prijatelj Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

"Drago mi je da je gradonačelnik Bandić došao u Sarajevo. Svašta se pričalo i svašta je napisano o ovoj zemlji, tako da, ako je treći entitet rješenje, pa zašto da ne? To je priča o ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH", rekao je Topić.

Vezani članci