Evo što je sve odgođeno zbog opasnosti od širenja koronavirusa

Maja Ljubić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Diljem Europe i svijeta, pa i u Bosni i Hercegovini otkazuje se većina sportskih, kulturnih i drugih događanja zbog epidemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva naložio je danas da se sve sportske manifestacije otkažu ili održavaju bez gledatelja te sukladno procjeni epidemiološke situacije na području županija, donesu naredbe o obustavi nastave u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama u trajanju od 15 dana.

Prema najnovijim informacijama tijekom dana u Bosni i Hercegovini su odgođeni brojni događaji sve dok se situacija oko pandemije ne smiri i dovede u kontrolu.  Obustavljena je nastava u Tuzlanskoj i Zeničko-dobojskoj županiji te u Brčko distriktu.  

Evo što je sve odgođeno zbog opasnosti od širenja koronavirusa:

Plivački savez Bosne i Hercegovine odgodio je održavanje zimskog prvenstva BiH u plivanju koje je trebalo biti održano na Olimpijskom bazenu Otoka od 13. do 15. ožujka, dok će se sve rukometne utakmice na teritoriji BiH slijedećih 21 dan igrat će se bez prisustva gledatelja.

Do daljnjeg je odgođeno i predavanje apostolskog nuncija u Bosni i Hercegovini Luigija Pezzuta i svečana akademija Sveučilišta u Mostaru, koji su bili zakazani za četvrtak, 12. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki kutak Mostar je otkazao dva događaja planirana ovaj tjedan - Fem Talks sa Senkom Marić i Izložbu radova Likovne kolonije.

Muzički centar Pavarotti i Centar za kulturu Mostar otkazali su do daljnjeg sve najavljene kulturne događaje.

Odgođen je i Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, te najveća poslovno-tehnološka konferencija u BiH, NetWork, a trebala se održati u Neumu.

Najveća njemačka aviokompanija "Lufthansa" je najavila otkazivanje svi letova prema Sarajevu. Letova neće biti od 29. ožujka do 24. travnja. Radi se o letovima iz Minhena prema Sarajevu i obrnuto.

Zbog utjecaja koronavirusa na rezervacije grčka aviokompanija Aegean Airlines obustavila je letove Atena - Sarajevo za ljeto pred nama.

Ovo je samo mali djelić situacije koja je nastala nakon što širenje koronavirusa ne jenjava.

U Hrvatskoj su odgođeni brojni događaji. Istrani zatvaraju Arheološki muzej Istre, otkazani su koncerati u pulskoj Areni, odgađaju manifestaciju Porin te Riječki filmski festival dok je i u Dubrovniku odgođena konferencija o umjetnoj inteligenciji Croatia Innovative Enterprise Week i brojni drugi događaji, a istarska djeca od petka ne idu u školu. Otkazan je i nogometni pripremni turnir u katarskoj Dohi na kojem je trebala nastupiti Hrvatska reprezentacija.

Zbog epidemije koronavirusa Hrvatski nogometni savez donio je odluku da će se sve utakmice pod ingerencijom HNS-a do 31. ožujka igrati bez gledatelja. Odluka je odmah stupila na snagu, a mjera se odnosi na Prvu ligu, ali i utakmice druge i treće lige, kupa, utakmice mlađih dobnih kategorija te malonogometna natjecanja, objavio je HNS.

U Srbiji su od srijede zbog koronavirusa zabranjeni svi skupovi u zatvorenu prostoru s više od 100 ljudi, ali škole za sada svoja vrata nisu zatvorile. Moguća je i odgoda parlamentarnih izbora zakazanih za 26. travnja. Srbija je odlučila zatvoriti nekoliko graničnih prijelaza sa BiH u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, a odluka na snagu stupa ujutru u 7 sati.



Vezani članci