Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend - 30.01.2015

Vidi originalni članak

Obilnije padaline se očekuju u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Na planinama će padati i snijeg. Krajem dana i u noći na subotu snijeg će padati i u nizinama. Vjetar jak sa olujnim udarima južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12 °C.utros je u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na planinama pada i snijeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Oprez: Danas u Mostaru olujna bura praćena jakom kišom

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C):

Bjelašnica - 4;
Sokolac 2;
Banja Luka, Goražde, Gradačac, Ivan Sedlo i Zenica 3;
Bijeljina 4;
Bugojno, Drvar i Livno 5;
Doboj i Sarajevo 6;
Bihać i Jajce 7;
Prijedor, Srebrenica, Trebinje i Zvornik 8;
Mostar, Stolac i Tuzla 9;
Sanski Most i Čapljina 10 °C.

U subotu, 31.01.2015. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana kiša će padati uglavnom u Hercegovini. U ostalim područjima padaline se očekuju krajem dana i u noći na nedjelju. U nizinama kiša i susnježica, u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između - 4 i 1 °C, na jugu Hercegovine od 0 do 4 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7 °C, na jugu Hercegovine od 6 do 10 °C.

U nedjelju, 1.02.2015 u Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama će padati kiša, a u višim područjima snijeg. U noći na ponedjeljak snijeg će padati i u nizinama. Vjetar slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka između - 2 i 2 °C, na jugu Hercegovine od 2 do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 °C, na jugu Hercegovine od 6 do 10 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federalni Hidrometeorološki zavod

Vezani članci