DAŠAK POLITIČKE CIVILIZACIJE "Odmakni se, debeli majmune" i "J.... li ti majku, štocem ću te opaliti"

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Zastupnici u Skupštini Sarajevske županije spriječili su fizički obračun Harisa Zahiragića (SDA) i Amela Mekića (NiP). Dvojica zastupnika sukobila su se na hodniku ispred dvorane u kojoj se održavala sjednica skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neslužbeno, do incidenta je došlo nakon verbalne prepirke Zahiragića i zastupnika NiP-a. Zahiragić je navodno neke zastupnike NiP-a nazivao kriminalcima koji su napustili SDA. Na to je burno reagirao Mekić, koji mu je odgovorio: 'Bježi odavde majmune', javlja Klix.

Zahiragić je na to reagirao, a svađe i psovke čule su se čak i u dvorani, kao i u TV prijenosu.

Zastupnik SDA je kasnije u Skupštini izjavio da mu je Mekić psovao majku i prijetio da će ga udariti šakom.

Sjednica je nedugo zatim i prekinuta.

Zahiragić je na društvenim mrežama kasnije napisao kako ga je Mekić napao u nazočnosti Elmedina Konakovića, Aljoše Čampare, Vedrana Jakupovića, Harisa Plehe, Zvonke Marića i još nekoliko zastupnika i uposlenika stručne službe.
"Kazao mi je 'J... li ti majku, štocem ću te opaliti' - i nasrnuo na mene, nakon čega ga je kolega Konaković izveo iz hodnika. Tome je prethodila neformalna rasprava između mene i kolege Konakovića, koji je u raspravi izgubio živce i počeo mi se unositi u facu. Nakon što je Mekić eskalirao, Konaković ga je iznio - što je zabilježeno na kamerama u hodniku", napisao je on.

"Nemam namjeru prijavljivati ovo policiji, ali isto tako nemam namjeru tolerirati primitivizam, psovke i uvrede, a koje su eskalirale ovog puta prijetnjama fizičkim nasiljem", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, tipova poput Mekića se nimalo ne plašim, ali argument sile neće i ne može biti sredstvo, to vam obećavam. Kada sila postane zakon, otpor postaje nužda! I da, zadovoljstvo je biti na drugoj strani. S ovakvim ljudima ne treba nama Dodik", naveo je Zahiragić.

Vezani članci