Danas u većem dijelu zemlje oblačno vrijeme sa kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom

Vidi originalni članak

Na jugu Hercegovine djelomično vedro. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 9 °C, na jugu Hercegovine od 11 do 16 °C. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje pada kiša u nizinama, a u višim područjiam snijeg. Bez padalina na jugu Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati imale su slijedeće vrijednosti:

Bjelašnica - 5 °C;
Ivan Sedlo 1;
Sokolac 2;
Bugojno, Drvar, Sarajevo i Tuzla 4;
Bihać, Bijeljina, Gradačac i Livno 5;
Banja Luka, Doboj, Sanski Most, Srebrenica, Zenica i Zvornik 6;
Trebinje 9;
Mostar 11;
Neum 12 °C.

U subotu, 8.03.2014, u većem dijelu zemlje oblačno vrijeme sa slabom kišom u Bosni, na planinama slab snijeg. Na jugu Hercegovine djelomično vedro. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini umjerena, na udare i jaka bura. Jutranja temperatura zraka između 1 i 6 °C, na jugu Hercegovine od 6 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka od 6 do 12 °C, na jugu Hercegovine od 12 do 16 °C.

U nedjelju, 9.03.2014, više sunčanog vremena na jugu Hercegovine, u ostalim područjima pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, na jugu Hercegovine jaka bura. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 5 °C, na jugu Hercegovine od 5 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 12 °C, na jugu Hercegovine od 13 do 17 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federalni Hidrometeorološki zavod

Vezani članci