Da se ne zaboravi: 18. rujana 1991. dan kada su hrvatski dragovoljci stali u obranu BiH

Vidi originalni članak
... i dana kada su se hrvatski dragovoljci iz Bosne i Herecegovine digli u obranu BiH i svojom hrabrošću i žrtvom uspjeli sačuvati njezinu neovisnost i teritorijalnu cjelovitost.

18. rujna 1991. zasigurno će ostat vječno u sjećanju svih onih koji su se tada hrabro ustali i organizirali obranu kako bi pružil otpor neprijateljskoj agresiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
18. rujna 1991. dan je kada je uslijedila izravna okupacija doline Neretve, od strane takozvane Jugoslavenske narodne armije i srpsko-crnogorskih dobrovoljaca, proizišla iz dogovora Muhameda Filipovića i Radovana Karadžića.

18. rujna 1991. godine predstavnici hrvatskog naroda u BiH uvidjeli su kako moraju početi s organiziranjem svojih oružanih snaga koje će biti sastavljene od redova dragovoljaca Domovinskog rata, i koji će nakon utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne (18. studenog 1991.), Referenduma o neovisnosti BiH (1. ožujka 1992.) i priznanja Bosne i Hercegovine (06. travnja 1992.), 08. travnja 1992. početi djelovati kroz Hrvatsko vijeće obrane, kao jedinu organiziranu političku i vojnu snagu u BiH.

HERCEGOVINA.info

Vezani članci