Branitelji pozivaju: Bakire vrati se, ugosti Zlaju,Slavu Kukića fra Luku Markešića i Ivu Banca

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Povodom propalih pregovora između šest stranaka u Brčkom jasno je da je Bosna i Hercegovina u teškoj političkoj krizi, tj. došlo je do političkog mimoilaženja između građanske političke opcije koju zastupaju SDA, SDP, HSP i NS Radom za boljitak i nacionalne političke opcije, koja počiva na Ustavu BiH o jednakopravnosti sva tri naroda, koju zastupaju HDZ BiH, HDZ 1990, SNSD i SDS.

S obzirom da se u Federaciji BiH urušava kompletan ustavno-pravni poredak koji prati niz nezakonitih radnji prema svim društveno-političkim slojevima, a najviše prema braniteljima Hrvatskog vijeća obrane i prema županijama s hrvatskom većinom, postaje jasno da stranke „Platforme", koje su trebale od Federacije BiH napraviti zapadnu Njemačku - prema izjavi idejnog tvorca „Platforme" dr. Zlatka Lagumdžije zvanoga Valter, nisu u mogućnosti ostvariti svoja obećanja i da nam uskoro prijeti socijalni i društveni kolaps.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako hrvatski narod predvođen Hrvatskim narodnim saborom je prepoznao političke nakane Bošnjačkog instituta koje u žargonu zovu nastavkom Bleiburga. Evidentno je da je najveća pobjeda SDP-a od 1945. godine usmjerena prema hrvatskom nacionalnom biću u BiH da ga se majorizira, kriminalizira, osiromaši, na prostorima gdje je u većini stvori društveni i socijalni kolaps i na taj način ga dovede pred svršen čin, tj. da ga politički nestane.

Evidentno je da je ovakav naum prepoznat i da su stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora sprermne suprotstaviti se političkoj eutanaziji hrvatskog naroda u BiH. Postaje jasno da je projekt Zlatka Lagumdžije i stranaka okupljnih oko „Platforme" u zastoju i da bi za stanje u BiH odgovornost mogli snositi „Platformaši".

Pozivamo Bakira Hadžiomerovića, dr. Slavu Kukića, fra Luku Markešića i dr. Ivu Banca da se žurno uključe u javni politički život Bosne i Hercegovine, jer postaje jasno da vozanje „Platformaša" u autobusu nije dovoljno i da bi svu krivnju za stanje u društvu mogli snositi dr. Zlatko Lagumdžija i stranke „Platforme".

Naš prijedlog bi bio sljedeći: Da Bakir Hadžiomerović uz pomoć američkog veleposlanika Moona obnovi emisiju „60 minuta" i pozove Z. Lagumdžiju da nam u cjelovečernjoj emisiji objasni da su za sve kriva dva HDZ-a. Isto tako da u emisiju pozove dr. Slavo Kukić da potrvrdi sve što kaže Zlatko. Da se u emisiji linkom iz Zagreba uključi istaknuti povjesničar dr. Ivo Banac, da potvrdi sve što kaže Zlatko. I na kraju da se pozove fra Luka Markešić kao neosporni autoritet, zato što je još uvijek svećenik, te da i on potvrdi sve što kaže Zlatko.

Namjera nam je ovim savjetom pomoći međunarodnoj zajednici, na čelu s Valentinom Inzkom, da sačuva obraz, da ostane uvjerenje u Bosni i Hercegovini da su oni moralni, pošteni i dobronamjerni ljudi puni ljubavi i pravičnosti za ovu zemlju, stoji na kraju priopćenja branitelja liječenih od PTSP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Posušje-online.info

Vezani članci