Bivši ministar Mehmed Žilić zataškao istragu o ubojstvu Leutara!

Vidi originalni članak
...umirovljenika iz Tuzle, piše Dnevni avaz navodeći kako je, vođen konfrontirajućom logikom Harisa Silajdžića da je najvažnije da SBiH dobije člana Predsjedništva BiH, Žilićev glas u Parlamentu BiH presudio da se odbaci čuveni "travanjski paket" ustavnih promjena, što je BiH desetljećima vratilo unazad.

Avaz dodaje kako je tome prethodilo nevjerovatno spinovanje javnosti te brutalno laganje i zloupotreba medija koji su pomagali Žiliću i Silajdžiću misleći da oni uistinu vode patriotsku, a ne karijerističko-interesnu igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas SBiH i Žilić još pametuju i drže lekcije kao tobožnji patrioti, navode sarajevske novine tvrdeći da je Žilić prije toga svoj mandat ministra unutarnjih poslova FBiH potpuno potrošio u nesposobnosti i strahu da se suoči s organiziranim kriminalom i, dok je to bilo, policijskim rječnikom kazano, dovoljno "svježe" da mobilizira policiju i otkrije ubojice Joze Leutara. Njegova obaveza bila je utoliko veća što je Leutar ubijen u vrijeme dok je on bio ministar i bio je njegov pomoćnik.

U najnovijim optužujućim ispovijestima, bjegunac Dominik Ilijašević Como izravnooptužuje Žilića da je, kao ministar policije, učinio sve da omete istragu i tako zaštiti ubice Joze Leutara.

"Nesposobnjaković koji je pomogao zaboravu i društvenom aboliranju ubojica najviših policijskih službenika, ali i mnogih drugih zločina, danas računa na kolektivni zaborav ogromne štete koju je nanio narodu i k tome bi još držao lekcije drugima kako da rade posao za koji on nije imao hrabrosti i nekorumpiranosti", stoji u tekstu Dnevnog avaza koji ne štedi rijeli za Žilića.

Sarajevske novine tako pišu: Još gore, vremešni i s razlogom potpuno zaboravljeni neuspješni političar danas bi javno pametovao, i to držeći se poznate "pipe", koja je sve energetske resurse BiH htjela za bagatelne novce prodati nekakvom Branetu Crnogorcu i Bedžetu Pacoliju, varalicama sa švicarskom putovnicom i podrškom Vahida Heće. Žilić je tada bio dodatno osokoljen svakodnevnim miješanjem u dnevnu politiku sadašnjeg umirovljenog vjerskog službenika, odnosno, tadašnjeg reisa Mustafe Cerića. Naravno, nakon svega, 2010. godine narod nije htio da glasa za njega i Žilić je nestao iz Parlamenta i javnog života.

Ali, umjesto da se stidi svoje političke uloge koju danas pokušava popraviti više političkih stranaka iz BiH zajedno sa službenim Bruxellesom - bez potenciranja kaosa i kriminala koji je iza sebe ostavio u FMUP-u - Žilić i njegovi onemoćali politički mentori glume narodne dužebrižnike i komentatore, navodi Avaz te dodaje kako je sreća što su na izborima 2010. godine "politički pokvarenjaci i dvoličnjaci otjerani od naroda i iz sigurnosnih struktura BiH".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stoga je njihov povratak u javnost vjerovatno najrealniji onda kada se budu provodila poglavlja 23. i 24., odnosno, pravo i pravda, kada će umjesto u političkim kronikama, njihova imena puniti stupce crnih kronika zbog sankcioniranja krađe za koju su mislili da je pala u zaborav", objavio je Avaz.

Vezani članci