BH dijaspora već 20 dana bez BHT-a: Vijeće ministara BiH neće da plati dug za satelit BHRT-a

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Podsjetimo, Vijeće ministara i Ministarstvo prometa i komunikacija BiH obavezale su se da će platiti dug od 667.000 KM, ali to sada ne žele uraditi!

Preuzimanje duga

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Odgovorne institucije ne žele ispoštovati obaveze koje su preuzele na sebe i platiti dug. Zbog toga je BHRT u vrlo teškoj situaciji, jer sada mora preuzeti ove finansijske obaveze i iz svojih sredstava namiriti dug - kaže za "San" Ahmed Žilić, predsjednik Upravnog odbora BHRT-a, naglašavajući da odgovorni u ovoj TV kući pokušavaju dogovoriti naćin plaćanja duga.

- Razgovarali smo sa predstavnicima Eutelsata i tražili da nam se omogući plaćanje duga u ratama, jer nismo u mogućnosti platiti kompletan dug odjednom. Kako stvari stoje na dobrom smo putu da to i dogovorimo - kazao je Žilić. On ističe da u budućnosti, ako ne bude pomoći države, BHRT teško može funkcionisati.

Nova vlast

- Nova vlast treba preuzeti obaveze i odgovornost koje su potpisane, te na taj način ne dozvoliti da dođemo u situaciju da bh. dijaspora ne može gledati program državne televizije BiH, jer ovako više ne možemo sami finansirati ovaj projekt - rekao je Žilić, dodajući da će se u narednom periodu pokušati ponovo uspostaviti satelitski signal.

- Tražimo nove mogućnosti da preko drugog satelita počnemo ponovo emitovati satelitski signal. U pregovorima smo sa predstavnicima pojedinih satelitskih kuća i vjerujem da ćemo brzo postići dogovor sa nekim od njih - zaključio je Žilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

dnevnik.ba

Vezani članci