11 KRIJUMČARENIH Kod Gacka uhvaćena dva državljanina BiH zbog krijumčarenja migranata

Fena
Vidi originalni članak

Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine zaprimio je informaciju od Policijske uprave Gacko da su na području Gacka, u blizini državne granice s Crnom Gorom, prilikom redovne kontrole otkrivena dva državljanina BiH u pokušaju krijumčarenja 11 migranata afroazijskog porijekla, priopćeno je iz Tužiteljstva.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dežurni tužitelj dao je instrukcije policijskim službenicima da provedu sve potrebne istražne radnje na prikupljanju relevantnih podataka o počinjenom krivičnom djelu, a protiv osumnjičenih državljana BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu 'Krijumčarenje osoba'.

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze s područja Pakistana, te će biti proslijeđeni u dalju nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Tužiteljstvo BiH, zajedno s partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno realizira aktivnosti koje se odnose na procesuiranje krivičnih djela krijumčarenja migranata u gradovima i područjima širom Bosne i Hercegovine.

Vezani članci