Velež se u Mostar vratio sa dvostrukim naslovom prvaka BiH

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Proteklog vikenda na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjoj Luci održano je Ljetno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju za 2022. godinu. Na Prvenstvu je sudjelovalo preko 280 natjecatelja iz 23 kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plivački klub 'Velež' je predstavljalo 11 plivača: Mia Ćorić, Adnan Žmiro, Ena Maksumić, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Timam Ramić, Džana Bajgorić, Mack Peco, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić i Ajna Talić. 'Veležovi' plivači su se u Mostar vratili sa 22 medalje te dva naslova prvaka Bosne i Hercegovine!

Veoma uspješan nastup na Prvenstvu imao je Danis Alikalfić (2006.) koji je osvojio dvije zlatne, četiri srebrene i tri brončane medalje. Dvije zlatne medalje i dva naslova prvaka Bosne i Hercegovine u kategoriji mlađih juniora ponio je u štafetnim utrkama 4×50 metara slobodno i 4×50 metara mješovito. 

Srebrene medalje je osvajao u disciplinama 200 i 400 metara mješovito te 100 i 200 metara leđno. Do trećeg mjesta doplivao jen a 200 i 400 metara mješovito (apsolutna kategorija) i 100 metara slobodnim stilom.

Dvije zlatne i tri brončane medalja osvojio je Adnan Žmiro (2006.). Zajedno sa Danisom, Adnan je činio štafetu koja je u disciplinama 4×50 metara slobodno i 4×50 metara mješovito bila najbolja i time ponio dva naslova državnog prvaka. Pored toga, na 50 metara slobodno te 50 i 200 metara prsno ostvario je plasman na treće mjesto.

Timam Ramić (2006.) je bio treći član štafete 4×50 metara slobodno i 4×50 metara mješovito koja je osvojila dvije zlatne medalje i time ponio titule prvaka Bosne i Hercegovine. Uz to, Timam je bio drugi u disciplini 100 metara prsno osvojivši srebrenu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedim Žujo (2006.) je bio četvrti član štafete koja je ostvarila dva plasmana na prvo mjesto osvojivši dvije zlatne medalje i ostvarivši dvije titule državnog prvaka.

Ajna Talić (2012.) je osvojila jednu srebrenu i jednu brončanu medalju. Druga je bila u disciplini 50 metara prsno, a treća na 200 metara prsno. Ena Maksumić (2006.) je osvojila brončanu medalju u disciplini 100 metara leđno.

Iako se polako primiče kraj plivačke sezone, P.K. 'Velež' nastavlja sa trenažnim procesom jer će u razdoblju do ljetne pauze uzeti učešće na još nekoliko mitinga, priopćeno je iz ovog kluba.

Vezani članci