Ždrijeb EP-A 2016.

Vidi originalni članak
Hrvatska rukometna reprezentacija na Europskom prvenstvu, koje će se od 15. do 31. siječnja sljedeće godine održati u Poljskoj, igrat će u skupini s Islandom, Norveškom i Bjelorusijom.

Tako je odlučio ždrijeb održan u Krakovu, gradu koji će biti domaćin jedne od skupina, ali i završnice Europskog prvenstva. Hrvatski rukometaši mogu biti zadovoljni ždrijebom, štoviše, u dobroj je mjeri ždrijeb bio baš onakav kakav su naši rukometaši, izbornik, ali i rukometna javnost priželjkivali. Iz druge skupine Hrvatskoj je za suparnika dodiljen Island, s kojim će naši rukometaši u Katowicama otvoriti turnir. Bjelorusija je u konkurenciji Rusije, Njemačke i Makedonije bila najslabije rangirana reprezentaacija iz treće jakosne skupine, a Norvežani, koje je izvukao hrvatski reprezentativac i član poljskog Kielcea Ivan Čupić, mnogo su bolji odabir od, primjerice, Srbije i Slovenije, koje su također bile u četvrtoj jakosnoj skupini, ali i svakako kvalitetnija od Crne Gore. Koliko treba biti oprezan, pokazale su i kvalifikacije za predstojeći EP, u kojima je Hrvatska poražena od Norveške na njihovu terenu, a prilično su nas Skandinavci namučili i u uzvratu u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih skupina svakako je zanimljiva skupina A, u kojoj su Francuska, domaćin Poljska te Srbija i Makedonija. Neizvjesnost će ponuditi i C skupina, u kojoj su Španjolska, Švedska, Njemačka i Slovenija. Danska je nositelj skupine D, u kojoj su još Mađarska, Srbija i Crna Gora.

Vezani članci