Vujović otkrio kako je na poluvremenu motivirao igrače za veliki preokret protiv Hrvata

Vidi originalni članak
Mnogo je onih koji će najveće zasluge za to pripisati njihovom izborniku Veselinu Vujoviću, dokazanom rukometnom genijalcu sjajne igračke i trenerske karijere. Način na koji je motivirao svoje igrače da sakupe zadnje atome snage i preokrenu rezultat na štetu Hrvatske upravo je fascinantan, a što se događalo u slovenskoj svlačionici tijekom poluvremena otkrio je Vujović, a prenosi Delo.

Budala koja se uzrujava

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam na poluvremenu igračima spominjao taktiku ili nešto što bi trebali raditi na terenu. Pričao sam im o njihovom karakteru, o tome da me lažu time što stavljaju ruku i viču da ćemo pobijediti. Pitao sam ih lažu li me. Ajde izađite na teren i pokažite tko ste, pokažite da se ne sramite. Rekao sam im da pričaju kako su Hrvati umorni, a svejedno lete po terenu i dali su nam osamnaest golova na poluvremenu. Pitao sam ih što osjećaju i rekao im da ja ovako više ne mogu raditi. Zašto bih se ja trgao, a oni su izgubili utakmicu još i prije no što je ona počela. Rekao sam im da mi to kažu tako da mogu mirno sjesti i ne izigravati budalu", započeo je Vujović.

"Kad smo počeli davati lake golove i kad se kod njih počela uvlačiti nervoza, onda smo počeli vjerovati da nešto možemo napraviti. Ali niti to ne bi bilo dovoljno da nije bilo faktora sreće, nekih stativa i umora koji se kod njih pojavio, a na koji smo računali kao na naš adut pred početak. Ne mogu objasniti kako smo pobijedili jednu takvu reprezentaciju u utakmici u kojoj gubiš sa osam razlike petnaestak minuta prije kraja."
Na upit kada je osjetio da bi to moglo biti to, Vujović se našalio:

‘Žao mi je Babića'

"Prije tri mjeseca! Šalim se. U jednom sam trenutku bio potpuno izgubljen, ne u smislu da ne znam što bih trebao napraviti, ali sam onda pomislio kako će, ako se ja budem predao i prestao im davati energiju, oni reagirati."
"Kao igrač sam osvojio sve, a kao treneru mi je ovo prva medalja. Nadam se ne i zadnja. Čestitao bih Hrvatima na fenomenalnoj utakmici, bili su bolji 55 minuta. Izgubiti utakmice na način na koji su to oni izgubili protiv Norveške i protiv nas je katastrofalno. Znam da su oni jaka reprezentacija, da imaju sjajne igrače i da će se vratiti na sljedećim turnirima, a dok se to ne dogodi, Slovenija je treća na svijetu", zaključio je Vujović uz još jedan dodatak o Hrvatskoj:
"Žao mi je zbog mog kolege Željka Babića i ljudi koje poznajem i volim. Možda je moja prednost bila baš u tome što ih poznajem, što sam znao kako će napadati kad im je ponestalo snage."

 

Vezani članci