Velika pobjeda u St. Gallenu, BiH pobijedila Švicarsku 24:21

Vidi originalni članak

...u meču skupine 6 kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine. Meč u St. Gallenu bio je napet i neizvjestan, a izabranici izbornika Bilala Šumana pokazali su kako se može kad se hoće, unatoč izostanku nekoliko važnih igrača, prije svih Nikole Prce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija BiH je odlično otvorila utakmicu i u devetoj minuti je imala prednost rezultatom 4:2, no potom je domaća ekipa napravila seriju 3:0 i povela sa 5:4.

Potom se u narednih desetak minuta igralo gol za gol, a u 22. minuti serijom 5:1 Švicarska stiže do prednosti 11:8. No, ovaj put zmajevi su odigrali prisebno, te nisu dopustili domaćinu da se odlijepi, a do kraja poluvremena uspjeli su čak i poravnati na 12:12.

Početkom drugog poluvremena Švicarska se odvojila na plus dva (17:15), ali se 15 minuta prije kraja bh. reprezentacija vratila u igru i došla do novog izjednačenja (18:18), a deset minuta prije kraja meča, u trenutcima kada se utakmica lomila, izabranici Bilala Šumana su stigli do plus dva (20:18). Do kraja susreta zmajevi su sačuvali prednost i zasluženo slavili, te im za plasman u doigravanje odgovara i remi u posljednjem kolu u Tuzli (13. siječnja u 20 sati) protiv Švicaraca.

Najbolji strijelac u redovima BiH bio je Marin Vegar sa 6 pogodaka, a pogađali su i Tarabochia (5), Vranješ (3), Toromanović (2), Terzić (2), Predragović (2), Panić (2), Ovčina (1) i Vražalić (1). Benjamin Burić je briljirao na golu sa 15 obrana uz jedan obranjeni sedmerac.

Lukas von Deschwanden je postigao 5 pogodaka za Švicarsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vecernji.ba

Vezani članci