Igor Karačić: S Vardarom po korak dalje, a poziv u reprezentaciju ne bi trebao izostati

Vidi originalni članak
... po posljednjim akcijama s Hrvatskom, očekuje i na reprezentativnom planu.
Klub iz Skoplja je prošle sezone predstavljao senzaciju u Ligi prvaka nakon što su u osmini finala izbacili europskog prvaka iz 2013. godine, HSV Hamburg, a u četvrtfinalu ispali na pravilo više golova u gostima od kasnijeg osvajača, Flensburga.
- Ove godine smo izravno u Ligi prvaka pa smo tek krenuli s pripremama, obavili testiranja i liječničke preglede, te u četvrtak stigli na Kranjsku Goru (Slovenija) gdje ćemo provesti deset dana bazičnih priprema da bi potom sudjelovali na dva turnira u Makedoniji i Srbiji. 31. kolovoza nam započinje SEHA liga, ali nam je najvažnija Liga prvaka, govori Igor Karačić.
Ruski magnat Sergej Samsonenko, koji vodi ovaj klub, je nastavio s velikim ulaganjima.
- Dobili smo širinu u kadru koja nam je možda ranije nedostajala, šut s vanjskih pozicija s Blaženkom Lackovićem i Sergejom Harbokom na lijevom vanjskom, zatim čovjeka koji će nam sigurno najviše pomoći u ovoj sezoni, a to je vratar Arpad Šterbik, jer ekipa s njim ili bez njega stvarno nije ista, i na desnom krilu Danila Šiškarjeva koji će nam sigurno biti od velike pomoći, smatra Karačić.
- Ove sezone ćemo imati puno utakmica, ali imamo veliki roster i širinu što će nam uvelike pridonijeti ostvarenju ciljeva, dodao je.
Vardar ima još jače pojedince, ali su rezultati prošle sezone bili takvi da ih je teško nadmašiti (osvajači SEHA lige i četvrtfinalisti Lige prvaka).
- Išli smo korak po korak, doveli trenera Raula Gonzalesa koji nas je lijepo posložio i napravili nešto što nitko nije očekivao. Sada s ovakvim kadrom želimo otići i korak dalje i to nam je jedan veliki cilj, istaknuo je Karačić.
U takvoj sezoni im je gradski rival Metalurg ipak uspio oteti titulu prvaka Makedonije.
- Nikad se ne zna između ta dva tima, prije dvije godine su oni imali duplo bolju ekipu od nas pa smo ih dva puta pobijedili i osvojili titulu, dok smo prošle sezone poslije potonuća protiv Flensburga kiksali i izgubili titulu. Ali ako ova ekipa bude profunkcionirala kako očekujemo, onda bi morali ove godine povratiti naslov prvaka, zaključio je Igor Karačić.

Pozitivno predstavljanje u Koreji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karačić je u lipnju dočekao poziv izbornika Slavka Goluže u A reprezentaciju Hrvatske za desetodnevnu turneju u Južnoj Koreji, gdje je u pobjedi i porazu od domaćina imao vrlo dobru statistiku.
- Bilo je vrlo zanimljivo, iako smo igrali u nekim nemogućim terminima, po našem vremenu u 5 i 7 u jutro, a nismo se još bili naviknuli na vremensku razliku. Svi igrači su dobili priliku, a ja sam zadovoljan svojim učinkom pa vidjet ćemo što će biti dalje, osvrt je Karačića.
Najvažnije je ipak što je uvidio Goluža…
- Svi su bili zadovoljni, ne samo samnom, nego i cijelom ekipom. Susreo sam se sa suigračima i nadam se da ću ponovno već u listopadu na kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Ne zanosim se puno, predamnom je veliki posao u klubu, a što se tiče reprezentacije vjerujem da poziv ovoga puta ne bi trebao izostati, rekao je Karačić.

“BiH ima velike šanse na SP-u”

Jedno od najvećih ljetnih rukometnih iznenađenja bila je pobjeda BiH protiv Islanda i plasman na SP. Naš tim će u Kataru biti u skupini s Hrvatskom za koju će nastupiti Igor.
- Nitko nije očekivao da će izbaciti Island i mislim da BiH neće biti nikome lak zalogaj na tom prvenstvu. Jednostavno su se dobro posložili, imaju kvalitetu, a moj brat Ivan i Nikola Prce ih stvarno dobro predvode. Mislim da imaju velike šanse da prođu u drugi krug, smatra Karačić.

“Ako mogli, pomoćemo BiH da prođe dalje”

U skupini B na SP-u će igrati Hrvatska, Austrija, Tunis, Makedonija, Iran i BiH.
- Bit će lijepo gledati, a daj bože i sudjelovati u tim balkanskim mečevima gdje će nastupiti moja Hrvatska, bratova BiH i Makedonija gdje igram i zarađujem, govori Karačić.
Hrvatska je favorit skupine…
- Mislim da ne bi trebala imati problema da osvoji prvo mjesto, dok očekujem borbu između Makedonije, Tunisa, BiH i Austrije za plasman dalje. Veliku prednost dajem Makedoniji koja će, mislim, biti iza Hrvatske, dok će se BiH i Tunis boriti za drugi krug. Ako budemo mogli, pomoćemo i mi BiH da prođe dalje, kaže u šali Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Popustit ću malo bratu u Kataru”

Do prije par mjeseci su bila prilično nerealna očekivanja da se dvojica braće iz Mostara, Ivan i Igor Karačić, sastanu na jednom velikom natjecanju u dresu pripadajućih reprezentacija. Ivan je s BiH imao ogromnu prepreku u Islandu na tom putu, činilo se nepremostivu, dok Slavko Goluža Igoru uporno nije slao poziv za nastup u Hrvatskoj. Sada je vrlo izvjesno da će dvojac biti na suprotnim stranama terena u siječnju sljedeće godine na SP-u u Kataru.
- Sve dođe na svoje mjesto, drago mi je zbog brata da se plasirao na SP. Dosad sam uvijek bio uspješniji u međusobnim susretima, ali ako bude trebalo popustit ću mu malo ovoga puta, našalio se Igor.

dnevni list

Vezani članci