Igor Karačić: Mostar je moj grad i uvijek mi se lijepo vratiti doma

Vidi originalni članak
Interviju prenosimo u cijelosti:

Kako ste se i kada počeli baviti rukometom i kako ste se snašli u Skoplju gdje trenutačno igrate?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve je kriv moj brat. Gledao sam ga kao uzora u svemu i tako krenuo njegovim stopama, put rukometa. Premda sam bio veći talent u nogometu , ipak, iza mene je jedan stvarno lijep period života od 16 godina kad sam prvi put uzeo rukometnu loptu. Skopje je predivan grad i uspjehe koje sam kao dječak sanjao sada proživljavam u tom gradu.

 Koji su Vaši najznačajniji uspjesi?

Bilo je tu dosta osvojenih prvenstava, 2 puta osvajači SEHA lige i mnogo individualnih nagrada, veliki uspjesi u ligi prvaka ali uvijek su mi najdraži oni na reprezentativnom nivou. Počevši od kadeta kad samo osvojili EP, do juniora kad smo osvojili SP pa seniora na Mediteranskim igrama itd...

Budući da većina sportaša radi profesionalne karijere žrtvuje svoje obrazovanje, biste li im ipak sugerirali da tijekom svog odrastanja nastave s obrazovanjem, ili se kasnije vrate u studentske klupe?

Uvijek sam težio ka tome da budem kompletna osoba i moram priznati da me sport i studij jako ispunjavaju te smatram da je obrazovanje svakog individualca pa tako i sportaša jako važno. Uz dobru organizaciju sve se može stići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Možete li nam otkriti koji su Vaši planovi za budućnost, u poslu i obrazovanju?

Produžio sam ugovor sa Vardarom na 3 godine , tako da su mi sve misli usmjerene k uspjesima sa tim klubom, a naravno i s reprezentacijom. Jednako tako želim nastaviti i studij.

Jeste li svjesni da ste uzor mnogim ljudima, posebice mladima, te da na taj način možete utjecati na njih? Osjećate li teret takve odgovornosti?

Iz sezone u sezonu postajem svjestan nekih stvari. Kao dijete gledao sam neke igrače i divio im se, a sada je došlo vrijeme da igram s tim ljudima ili čak na njihovim mjestima. Obzirom na ogromnu profesionalnost u klubu, podršku navijača i javnosti, jednostavno sebi ne možete priuštiti neprofesionalnost i loše ponašanje. Ponekad je teško sve uskladiti, ali to je sastavni dio sporta.

Tko je za Vas najbolji sportaš u povijesti rukometa i zašto?

Ivano Balić. Iako postoje igrači koji su više godina u samom vrhu rukometa, smatram da je on dao novi smisao rukometu. U kratkom vremenskom periodu oduševio je cijeli svijet, svojim maestralnim nastupima pokazao je da je poseban.

Gdje se vidite nakon završene karijere?

Teško pitanje. Mostar je moj grad i uvijek mi se lijepo vratiti doma. Moja obitelj, prijatelji, svi su mi tamo ali ipak dugo vremena sam van i još ne mogu sa sigurnošću reći gdje se vidim.

Kakav je Igor Karačić van terena? U čemu uživa, čime se bavi, kako se opušta?

Jako sam društvena osoba, volim pozitivne i nasmijane ljude. Uživam u ljetu i moru, i svemu što je s time povezano. Hobi mi je tenis i kad god uhvatim vremena uvijek se rado primim reketa.

 Možete li nešto poručiti studentima našeg fakulteta?

Budite svoji, pronađite svoj životni put i slijedite ga. Mislim da je jako bitno da se obrazujete i tako otvarate sebi sigurna vrata budućnosti. Ovu priliku koristim i da se zahvalim cjelokupnoj organizaciji fakulteta za razumijevanje i podršku. Želim Vam uspješnu akademsku 2014./2015. godinu i veselim se novim studentskim izazovima.

fmod.ba

Vezani članci