Igor Karačić: Marino i ja ćemo dati sve od sebe da donesemo ZLATO u Mostar!

Vidi originalni članak
Još kada Hrvatska prvenstvo, na kojem je domaćin, otvara protiv Srbije, spektakl je zagarantiran.

Kauboji imaju zlata sa Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara, no ono s Europskog prvenstva, koje u rukometu slovi za najteže natjecanje, još uvijek nema. Sada je jedinstvena prilika, a na taj pohod spremni su i Hercegovci u redovima hrvatske rukometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od njih je i Igor Karačić koji iza sebe ima fantastičnu godinu. S Vardarom je postao prvak Europe, a kao nagradu za to, Lino Červar ga je vratio u reprezentaciju.

Iako je u završnim pripremama za utakmicu protiv Srbije, Mostarac je našao slobodnog vremena te dao intervju za Prvi.tv.

Kakvo je raspoloženje u ekipi i što očekujete protiv Srbije?

„Za sada je sve super, atmosfera je stvarno dobra i jedva čekamo da prvenstvo krene. Srbija ima odličnu momčad i ne smijemo ih podcijeniti niti jednog trenutka... Spremni smo, puni samopouzdanja i vjerujemo kako ćemo pred našim navijačima otvoriti prvenstvo s pobjedom, iako će biti teška utakmica."

Kako su suigrači reagirali na novog trenera i novu taktiku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„S Červarom je odlično raditi. Prvenstvo je u Hrvatskoj i naravno da svaki igrač želi izaći na teren pred svojim navijačima. Dokazivanja su svakodnevna i to je jedino pravilo na putu za uspjeh. Usvojili smo ono što trener želi od nas, a sada je na nama da to pokažemo na parketu."

Imali ste nedavno probleme s ozljedom, kakva je sada situacija?

„Hvala Bogu, sve je sada iza mene. Svi smo zdravi i spremni i samo da ostane ovako."

Dvojica Mostaraca na još jednom velikom natjecanju i dosta Hercegovaca u ekipi, očekujete li veliku podršku iz Mostara i Hercegovine?

„Naravno! Mostar nije daleko od Splita, tako da će sigurno biti puno ljudi s naših prostora na tribinama. Ima dosta igrača iz Hercegovine u širem rosteru, tako da sigurno priželjkujemo podršku Hercegovine kao i cijele Hrvatske."

Imamo neke informacije da rodni grad ponovno sprema doček za Marića i Karačića u slučaju nove medalje. Znači li Vam podrška sugrađana u Vašim sportskim uspjesima?

„Kad se sjetim samo dočeka u Mostaru 2016. godine, jeza me prođe. Bilo bi lijepo to ponovno doživjeti, ali ovog puta da i Marino bude tu. Idemo korak po korak, ne želimo se bahatiti, ali svi priželjkujemo isto - zlato. Ovo je najteže Europsko do sada, puno ekipa pretendira na sam vrh. No, mi smo domaćini i sigurno će se i nas nešto pitati. Dat ćemo sve od sebe za to zlato koje Marino i ja želimo donijeti u Mostar!"

Neka poruka za kraj?

„Dragi moji čitatelji/gledatelji - pratite nas, navijajte. Dođite na utakmice jer sigurno nije isto s Vama i bez Vas... Imate veliki pozdrav iz Splita od cijele hrvatske reprezentacije!"

Prvi.tv

Vezani članci