Hrvatska uspješno svladala Tursku

Vidi originalni članak
 Momci Slavka Goluže od prve minute nametnuli su tempo igre te su po isteku 60. minute upisali još jednu uvjerljivu pobjedu.

Susret u Turskoj krenuo je u vrlo izjednačenom tonu stoga se u egalu igralo sve do 11. minute susreta kada sigurni bivaju Marko Kopljar i Ivan Čupić koji odvode Hrvatsku na +2 (6:4). Nanovo su poravnali Turci na 6:6, ali pronalaze tada put do mreže Manuel Štrlek, Igor Karačić i Čupić koji dodatno povećavaju prednost Hrvatske na +4 (10:6). Turci se teško nose s hrvatsko obranom stoga su bez gola biti punih pet minuta, a za 7:10 u 18. minuti pogađa Ramazan Döne. Prebacili su Hrvati tada u višu brzinu te su iz minute u minutu povećavali prednost stoga se od odlaska na odmor Hrvatska odvojila na + (16:9).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme nije donijelo nikakve promjene, naime, rezultatska razlika s poluvremena držala se sve do 37. minute dvoboja kada su izabranici Goluže pojačali tempo te preko Kopljara, Luke Rakovića i Ivana Sliškovića stvorili seriju 5-0 s kojom su otišli na +12 (25:13). U 54. minuti Luka Stepančić zarađuje dvije minute kazne što, pak, dobro iskorištavaju Turci koji stižu na minus deset (19:29), no Luka Cindrić zgoditkom sa sedam metara postavlja 30:19. Po isteku 60. minute Hrvatska je upisala slavlje od 32:22.

U redovima Hrvatske najbolji su bili Ivan Čupić i Marko Kopljar svaki s po šest pogodaka, Mirko Alilović zaustavio je deset lopti, a Ivan Pešić sakupio je dvije obrane. Kod Turske istaknuo se Ramazan Döne s osam zgoditaka, a jedan manje dodao je Tügberk Catkin sa sedam golova. Vratarski tandem Göktepe-Özmusul sakupio je sedam obrana.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2016.:
Turska - Hrvatska 22:32 (9:16)

Vezani članci