Hrvatska s pobjedom od tri gola razlike sigurna za polufinale

Vidi originalni članak
U skupini I četiri reprezentacije bore se za dva mjesta u polufinalu, jednako kao i u skupini II gdje je Danska već osigurala nastup u nokaut fazi...

Skupina I

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Francuska 8 - Francuzi su gotovo sigurni u prolaz dalje, vrlo je malo šanse da neće vidjeti polufinale. Svaka pobjeda i remi protiv Hrvatske osiguravaju im prvo mjesto u skupini, a i u slučaju poraza vjerojatni su putnici dalje. Jedini rasplet koji izbacuje Francusku iz polufinala je onaj u kojem Švedska pobjeđuje Norvešku, a Hrvatska Francusku s najmanje osam golova razlike. Svi drugi raspleti znače francuski put u polufinale.

2. Hrvatska 6 - Hrvatska će sigurno vidjeti polufinale ako svlada Francusku s tri ili više golova razlike i u tom slučaju nevažno joj je kako su odigrali Šveđani i Norvežani. Ako Švedska svlada Norvešku, Hrvatskoj će trebati upravo taj ishod. Znači plus tri ako zabije 22 ili manje golova ili plus dva ako zabije više od 22 gola. Ukoliko Švedska i Norveška remiziraju, Hrvatskoj za prolaz treba bilo kakva pobjeda. Ako Norveška svlada Švedsku, Hrvatska prolazi dalje već s remijem, a ako Norveška upiše pobjedu od točno četiri razlike i pritom zabije 31 ili manje golova, Hrvatska može i s porazom od Francuske do polufinala.

3. Švedska 6 - Kod Švedske je također dosta kombinacija. Ako Hrvatska pobijedi Francusku s golom razlike, Švedskoj je dovoljna pobjeda protiv Norveške. Ako Hrvatska remizira, Švedskoj je također za prolaz dovoljan remi. Ukoliko Hrvatska izgubi, Švedska može dalje s porazom do tri gola razlike. Svaki uvjerljiviji poraz Švedsku izbacuje iz igre za polufinale, kao što ju izbacuje i pobjeda Hrvatske protiv Francuske od dva/tri ili više golova razlike.

4. Norveška 4 - Ako Hrvatska ne izgubi od Francuske, Norveška neće vidjeti polufinale. Jedina šansa za prolaz joj je poraz Hrvatske i pobjeda protiv Švedske od najmanje pet golova razlike.

5. Bjelorusija, 6. Srbija - Nemaju šanse za ništa više od petog mjesta, a tko će biti peti, odlučit će međusobni dvoboj. Bjelorusima je dovoljan i remi da izbjegnu posljednju poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina II

1. Danska 6 - Danci su prvi sudionik polufinala i u posljednjem kolu samo će odlučiti o tome hoće li u polufinale s prve ili druge pozicije. Ako ostanu neporaženi u susretu s Makedonijom, bit će prvoplasirani, a u slučaju poraza jedina opcija koja ih stavlja na drugo mjesto je pobjeda Češke protiv Slovenije i remi Španjolske i Njemačke.

2. Španjolska 4 - Pobjeda protiv Njemačke Španjolsku sigurno dovodi na drugo mjesto. Ako Španjolska i Njemačka remiziraju, da bi Aguinagalde i društvo prošli dalje, remijem mora završiti i dvoboj Slovenije i Češke. Pobjeda bilo koje reprezentacije značila bi oproštaj Španjolaca, kao što će znači i potencijalni poraz od Njemačke.

3. Njemačka 4 - Za Njemačku postoji samo jedan mogući rasplet prema kojem prolazi dalje, a to je pobjeda protiv Španjolske. U tom slučaju neće ovisiti o drugim rezultatima, a isto tako i ako ne pobijedi, neće imati nikakve šanse za prolaz, niti s remijem.

4. Češka 4 - Česi također imaju samo jedan mogući ishod koji im odgovara i to pobjeda protiv Slovenije uz remi Njemačke i Španjolske. Ako se ne ispune oba uvjeta, Česi neće vidjeti polufinale.

5. Slovenija 3 - Slovenija ima sličnu situaciju kao Češka i također mora upisati pobjedu u međusobnom dvoboju, a Njemačka i Španjolska moraju remizirati. Problem bi se mogao pojaviti ako se ova dva uvjeta ispune, a Makedonija svlada Dansku, u tom slučaju dalje bi išla Španjolska s gol razlikom +6 u tom krugu četiri reprezentacije s po pet bodova.

6. Makedonija 3 - Makedonci više nemaju šanse za prolaz.
Satnica posljednjeg kola

16:00 Slovenija - Češka
16:00 Srbija - Bjelorusija

18:15 Makedonija - Danska
18:15 Švedska - Norveška

20:30 Hrvatska - Francuska
20:30 Njemačka - Španjolska

sportnet.rtl.hr

Vezani članci