HMRK Zrinjski:Mostarska mladost pred vratima raja

Vidi originalni članak

Iako je rukomet u Mostaru jedan od najpopularnijih sportova do prije par godina HMRK Zrinjski je jedva preživljavao. Ispadali su Plemići iz društva najboljih, vraćali se u Premijer ligu, ali sve to je bio samo prosjek koji grad na Neretvi ne trpi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaskom mladih i ambicioznih ljudi u klub sve se to tako reći preko noći pokrenulo i Plemići su krenuli uzlaznom putanjom koja ih evo sada vodi ka najvećim visinama. U prošloj sezoni HMRK Zrinjski je svladao favoriziranog Izviđača u finalu Kupa BiH i tako osvojio prvi, povijesni seniorski pokal u povijesti kluba. Ta ekipa sastavljena od mladosti i iskustva pokazala je da se sve može kada se hoće.

Nakon osvajanja Kupa BiH HMRK Zrinjski je krenuo još jače. Mostarska mladost ispod čijih dresova kuca srce Plemićko izašla je u Europu i nije se osramotila. U prvom kolu u Mostaru Plemići su slavili u dvije utakmice protiv BSB Batumi, a onda je volja ždrijeba donijela Krasnodar. Danas par mjeseci nakon te ruske avanture sigurni smo da bi Plemići pregazili Krasnodar ko plitak potok da su se igrale dvije utakmice i da je Mostar bio u stanju organizirati jednu takvu utakmicu.

Među rukometašima Zrinjskog ostao je žal zbog te ruske avanture, ali i riješenost za dokazivanjem u domaćim natjecanjima. Pregazili su tako Plemići Izviđač u Ljubuškom, Bosnu,  a prije par tjedana i aktualnog prvaka BiH Borac u Banja Luci.

Dobri rezultati otvorili su Plemićima put prema prvom povijesnom naslovu prvaka BiH, a prva prepreka prema tom putu ka zvijezdama je utakmica u gostima kod Vogošće. 

Mostarska rukometna mladost nalazi se pred vratima raja. Za početak ta vrata treba odškrinuti u Vogošći. Zrinjski nema što izgubiti u Vogošči, a može puno dobiti. Svjesni su toga Plemići i spremni su za još jedan veliki podvig. Ova generacija mostarske mladosti već je pokazala da može puno i oni su već za sve svoje navijače pobjednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki kažu da je ovo početak stvaranja velikog kluba, ali mi slobodno možemo istaći da je HMRK Zrinjski i prevelik klub s obzirom na uvjete u kojima radi. Nećemo sada o uvjetima, vjerojatno smo već  svima i dosadili pričama o nedostatku dvorane. 

Za kraj još samo jedan stih  iz navijačke pjesme o Zrinjskom: Života moga smisao si ti Neki to nikad neće shvatiti Života moga smisao si ti Za tebe živim, Zrinjski ljubavi.

HERCEGOVINA.info

Vezani članci