Ante Grbavac: Vjerovali smo i nismo se predavali

Vidi originalni članak
S obzirom na poprilično turbulentnu sezonu punu uspona i padova, ovo je predstavljalo pravi sportski podvig za mostarsku momčad.

Jedan od junaka susreta bio je i vratar Ante Grbavac koji je s 19 obrana pružio vanserijsku utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon domaćeg poraza od Bosne Visoko, dosta je ljudi otpisalo ekipu Zrinjskog. Ipak, sinoć ste prije svega pokazali karakter.

"Mi se nikada nismo predavali i vjerovali smo da možemo iznenadit protivnika. Ovo nam je najzrelija utakmica koju smo odigrali ove sezone. Mali žal ostaje za propuštenim prilikama na domaćem terenu", ističe Grbavac.

Stanje u klubu je ove sezone bila poprilično turbulentno i dosta nezahvalno. Ipak, igrači nisu odustajali, pokazali su odgovornost i sinoć su potvrdili svoju vrijednost i kvalitetu.

"Mislim da je ova utakmica samo pokazatelj da možemo sa svakim igrati. Nitko za nas nije očekivao da možemo napravit čudo, ali mi smo vjerovali i ostvarili smo zacrtano."

Ove sezone si pretrpio i jednu fazu ozljede koja te neko vrijeme odvojila od terena. Kako se sada osjećaš?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na svu sreću radilo se o lakšoj ozljedi koljena koja nije iziskivala dulji boravak van terena. Najveće zahvale za moj oporavak pripadaju kondicijskom treneru Borisu Kajanu."

Sinoć si bio fantastičan i upisao 19 obrana. Kako se pripremaš za svoje protivnike i kako si vidio sinoćnju utakmicu?

"Najveća priprema za protivnika mi je ostati fokusiran i smiren jer smatram da je to najvažnije za golmana. Sinoć sam pružio dobru utakmicu. To idući put može bit Kozina, Paradžik ili Džidić. Svi se podjednako trudimo i svatko je od nas spreman pomoći koliko može."

Iako je PlayOff teoretski još u igri, misliš li da je ova momčad mogla više ove sezone da su to uvjeti dozvoljavali?

"Po kvaliteti smo sigurno u samom vrhu lige, ali trenutni uvjeti nam nažalost nisu dozvoljavali da napravimo korak više", ističe Ante Grbavac.

Rukometaši Zrinjskog svoju sljedeću utakmicu igraju ove subote kada će od 19:00 ugostiti momčad Dervente.

Vezani članci