FOTO  Za vikend Sarajevu održan međunarodni turnir u backgammonu

Vidi originalni članak

U petak 5.5.2017 u gradskoj vijećnici je održan promotivni prijateljski susret backgammon reprezentacija BIH I Hrvatske . Iako je susret bio prijateljski nije nedostajalo uzbuđenja .Mečevi su igrani do 13 poena ,a pobijedila je reprezentacija Hrvatske rezuliatom 4-3.Treba naglasit da je reprezentacija Hrvatske u zadnje dvije godine jednom bila prvak i jednom treća u Evropi .Pobijednika ovog meča su odlučile nijanse .Nakon susreta druženje je nastavljeno u restoranu Brodway.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dan održan je III međunarodni turnir beckgammon Sarajevo open 2017 .Na ovom turniru pored registrovani igrača iz BiH nastupili su igrači backgammona iz Hrvatske,Srbije,Austrije,Njemačke i USA. Turnir je igran u 7kola ,a mečevi do 7 poena .Pobijednik ovog turnira je bio Mostarac Edin Spahić .Drugo mjesto je Rusmir Jamaković- Jablanica i treći je bio Erduan Jablaničanin -Srbija .Najbolja igračica ovog turnira je Rabija Hukelić Tk Vratnik.Svi prvoplasirani igrači su pored plaketa i pehara dobili i novčane nagrade.

U nedelju je igrana tradicinalna tavla .Ovaj turnir je bio otvorenog tipa za sve građane.Pobijednik ovog turnira je Nedžad Imamović.

Tavla klub Vratnik se zahvalio svim sponzorima i učesnicima turnira na lijepom i ugodnom druženju. Na kraju turnira predsjenik tavla sveza BIH Osman Traljo se zahvalio TK Vratnik na dobroj organizaciji i najavio novo međunarodno druženje backagammon igrača u Neumu od 2-4.6.u organizaciji TK Zrinjski

 

Vezani članci